Acasă Compartiment Coordonare Metodică Zi metodică la Biblioteca Publică Vlădeni

Zi metodică la Biblioteca Publică Vlădeni

116
0

01

Tema: Promovarea serviciilor bibliotecii publice

Scopul: Conștientizarea multiplelor roluri ale bibliotecii publice în comunitate

Locația: Primăria Vlădeni

Data: 9.06.2016

Participanți: 6 ( 2 bibliotecari din bibliotecile publice comunale din Zona D și 4 membri ai Comisiei de Coordonare și Îndrumare Metodică de la Biblioteca Județeană “Gh. Asachi” Iași).

 

Documentație:

Cele patru colege de la bibliotecile publice au primit următoarele documente expediate prin e-mail de către coordonatorul comisiei:

 

ü Zile Metodice pe Trimestrul II 2016;

ü Calendarul deplasărilor pentru Trimestrul II 2016;

ü Planul de acțiuni pe 2016;

ü Strategia de dezvoltare economico-socială a judeţului Iaşi – analiza SWOT;

ü Strategia de dezvoltare economică şi socială a județului Iaşi 2014 – 2020 ppt;

ü Planul Zilei metodice din 9.06.2016.

 

Ziua metodică nu s-a desfășurat conform Planului anunțat, ci a suportat anumite modificări din motive organizatorice.

După discuția cu actualul primar, domnul Cătălin Brînzanu, privind situația bibliotecarei și a bibliotecii, ne-am deplasat la bibliotecă unde am avut mai multe discuții profesionale.

Discuții privind problemele bibliotecilor și ale bibliotecarilor din Zona D

  1. Aurica Dvoracic le-a prezentat colegilor planul anual de acțiuni pentru 2016, cu accent pe identificarea monografiilor localităților județului Iași și digitizarea acestora, în conformitate cu prevederile legale în vigoare;

–      a recomandat o mai mare vizibilitate a bibliotecii în comunitate prin revigorarea firmei existente;

–      a sugerat afișarea și menționarea numelor contributorilor la activitatea bibliotecii în locuri vizibile și menționarea lor ori de câte ori sunt prezentate activitățile bibliotecii în toate mediile inclusiv în mediul online; de asemenea, diseminarea fluturașilor cu serviciile bibliotecii la sediile tuturor entităților din comunitate (biserică, bar, dispensar, primărie, agenți economici);

–      s-a angajat să pună la dispoziția colegilor din bibliotecile publice din județ a unui document prin care autorii monografiilor sau editurile își dau acceptul pentru digitizarea acestora de către biblioteca din comunitatea respectivă și expunerea acesteia spre consultare în mediul online.

  1. Colegul nostru Cezar Baciu a propus trimiterea de către fiecare bibliotecar a mărcii scanner-ului in vederea elaborării unor parametri comuni pentru digitizarea monografiilor locale.
  2. Colega noastră Gabriela Maftei a oferit donația de carte din partea bibliotecii județene celor două colege de la Șipote și de la Andrieșeni.
  3. Colega noastră Monica Baba a propus organizarea unor întâlniri a bibliotecarilor cu primarii în vederea informării acestora cu privire la noile roluri ale bibliotecii publice în comunitate și a sprijinului pe care aceștia ar trebui să-l ofere bibliotecilor publice.
  4. Colegul nostru Bogdan Ghiurco a propus reluarea organizării schimburilor de experiență cu celelalte biblioteci publice din țară.

Concluzii :

Ziua Metodică s-a desfășurat în același climat profesional cu care ne-am obișnuit.

Discuțiile cu domnul primar Cătălin Brînzanu referitoare la renovarea bibliotecii în această perioadă a concediului de maternitate a bibliotecarei și la dotarea acesteia ne-au insuflat o doză de optimism în legătură cu viitorul bibliotecii publice din Vlădeni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here