Acasă Ştiri şi evenimente Zi metodică la Biblioteca publică din Popricani – 11 mai 2023

Zi metodică la Biblioteca publică din Popricani – 11 mai 2023

59
0

Joi, 11 mai 2023, la Biblioteca publică din comuna Popricani s-a desfășurat o nouă întâlnire din seria Zilelor metodice. Au fost prezenți patru bibliotecari din localitățile Popricani, Bivolari, Probota, Țigănași și membrii Comisiei de coordonare și îndrumare metodică de la Biblioteca Județeană „Gh. Asachi” Iași. Ni s-a alăturat primarul comunei și ne-a vorbit despre planurile și investițiile pe partea de cultură și educație.

Biblioteca din Popricani a fost relocată în 2022 în spațiul deținut în Căminul cultural, clădire care a fost supusă unui proces de reabilitare timp de mai mulți ani. Biblioteca are un fond de peste 14.000 de volume, Centru internet cu acces public gratuit cu 4 laptopuri, 4 calculatoare, imprimantă, scaner, videoproiector, iar în acest an are un buget aprobat de 17.000 lei pentru achiziționarea de laptopuri, tablete și o imprimantă.

Biblioteca are o suprafață de 72 mp, compartimentată în două săli: adulți și copii. Ambele săli sunt extrem de primitoare, însă sala destinată copiilor aproape că te transpune într-o lume de basm.

Despre proiectele derulate la Biblioteca din Popricani ar trebui să vorbim o zi întreagă. Vom aminti o parte dintre ele: CodeKids – începători și avansați (Fundația Progress), Împreună în România Digitală (Fundația EOS), Biblioteca de semințe, Căsuța cu cărți, Academia de comunicare (Fundația Progress), 100 de povești despre satul meu, Târgul de Științe, ZICI, Tradiții Pascale – Ateliere de încondeiat ouă, Biblioteca de vacanță și multe altele.

La întîlnire a participat și un invitat surpriză – Bogdan Tănase, fondatorul organizației Casa Share, care ne-a invitat să ne prezinte cea mai mare realizare (spunem noi) de până acum a organizației, și anume Centrul Educațional „Casa Share” din Popricani, situat lângă biblioteca publică și școală, formând triunghiul perfect al educației. Zilnic, 80 de copii din comună iau masa la Centrul educațional, apoi își fac temele ajutați de profesori. Sălile de clasă sunt dotate cu tehnologie de vârf (table interactive, mobilier modern, internet, laptopuri). Pe lângă toate acestea, există două ateliere în care copiii vor învăța să bricoleze și deprinde diverse meșteșuguri (tâmplărie, croitorie etc.).

Felicitări tuturor pentru activitate! Bibliotecile au primit câte un pachet de cărți publicate la Editura Asachiana a Bibliotecii Județene Iași.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here