Acasă Sediul central Zi metodică la Biblioteca comunei Dagâța – 25 mai 2023

Zi metodică la Biblioteca comunei Dagâța – 25 mai 2023

47
0

Ultima întâlnire din seria Zilelor metodice din sezonul 2022-2023 a avut loc la Biblioteca comunei Dagâța. Situată la granița a trei județe (Iași, Neamț, Vaslui), comuna Dagâța se bucură de un cadru natural extrem de pitoresc: dealuri, păduri și o vegetație bogată.

La întâlnire au participat trei bibliotecari din localitățile Dagâța, Tansa și Țibana și membrii Comisiei de coordonare și îndrumare metodică de la Biblioteca Județeană „Gh. Asachi” Iași. De asemenea, au fost prezenți: primarul și viceprimarul comunei, directoarea școlii Dagâța, cadre didactice și fosta bibliotecară, actualmente pensionară și o foarte fidelă cititoare a bibliotecii. Tema întâlnirii a fost Identificarea și valorificarea resurselor proprii.

În deschidere, un grup de elevi ne-au încântat cu interpretarea scenetei din binecunoscuta schiță „D-l Goe”, de I. L. Caragiale.

Clădirea în care funcționează Biblioteca comunei Dagâța a fost reabilitată cu fonduri PNDR, lucrările fiind finalizate în anul 2022, an în care biblioteca a și fost redeschisă publicului.

Biblioteca este amplasată în aceeași curte cu școala din localitate, ceea ce este un mare avantaj; are 124 mp și un număr total de 8.887 volume; mobilierul este în totalitate nou, încălzirea este asigurată de o centrală proprie și are conexiune la internet. Pentru acest an a fost alocat un buget de 27.500 de lei pentru achiziționarea de calculatoare, imprimantă, scaner, care vor fi puse la dispoziția utilizatorilor bibliotecii. Frecvența medie zilnică este de 8-10 cititori. Biblioteca are colaborări susținute cu toate școlile din cele 4 sate aferente, cu grădinița și cu dispensarul. Activități desfășurate: Club Femina, Cafeneaua literară, Învățăm la bibliotecă, Ziua Națională a Lecturii, Cărțile – picături de suflet, Ziua Culturii Naționale, Ziua României, Ziua Europei, Ateliere confecționat mărțișoare, Săptămâna Altfel, Datini și obiceiuri de Crăciun ș.a.

Biblioteca adăpostește și un mini-muzeu al satului, denumit „Cufărul cu tradiții”.

Felicitări tuturor bibliotecarilor pentru strădanie. Toate bibliotecile prezente au primit câte un pachet de cărți publicate la Editura Asachiana a Bibliotecii Județene Iași.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here