Acasă Coordonare și îndrumare metodică Zi metodică la Biblioteca Comunală Probota

Zi metodică la Biblioteca Comunală Probota

94
0

Tema: Statistica de bibliotecă

Scopul: Colectarea unor date statistice şi a altor tipuri de date ce descriu activitatea bibliotecii şi analizarea acestor date în scopul evaluării performanţei sau, cu alte cuvinte, compararea a ceea ce face biblioteca (performanţă) cu ceea ce trebuie să facă (misiune) şi cu ceea ce vrea să realizeze (scopuri).

Locația: Biblioteca Publică Comunală Probota

Data: 25.05.2017

Participanți: 6 (2 bibliotecare din bibliotecile publice comunale și 4 membri ai Comisiei de Coordonare și Îndrumare Metodică de la Biblioteca Județeană “Gh. Asachi” Iași).

 

Prezentări: 3

Introducere în tematica ce urmează a fi dezbătută – Bibliograf Aurica Dvoracic – 10′

Prezentarea și comentarea Chestionarului statistic CULT.1 și PROBIB – Florina Mînzu – Șef Birou Împrumut pentru Adulți – 20’

Prezentarea și comentarea Statisticilor paginii de facebook Informare Comunitară – Biblioteca Județeană Gh. Asachi Iași – Bibliograf A. Dvoracic – 25’

Discuții privind problemele bibliotecilor și ale bibliotecarilor din Zona C

–      După introducerea în tematica propusă pentru această întâlnire și prezentarea menționată la secțiunea Prezentări, în cadrul discuțiilor cu colegele noastre de la Probota și Popricani, Aurica Dvoracic a abordat problema reînnoirii și promovării fondului de carte al bibliotecilor, importanța achiziționării softurilor de bibliotecă și relația corectă dintre bibliotecari și ordonatorii de credite, iar Florina Mînzu i-a explicat colegei de la Probota ce înseamnă servicii de bibliotecă în exterior și cum anume ar putea să dezvolte un asemenea serviciu, desigur, în funcție de nevoile comunității pe care o servește.

 

–      Bogdan-Theodor Durac a răspuns chestiunilor juridice ridicate de colega noastră de la Probota în legătură cu acordarea acelui procent de 20 % începând cu 1 februarie 2017.

Concluzii:

Ziua Metodică din 25.05.2017 s-a desfășurat pe tematica propusă. Atât precizările metodologice pentru Chestionarul CULT1, precum și pentru PROBIB prezentate cât și discuțiile au răspuns scopului întâlnirii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here