Acasă American Corner „Winter Wonderland” – concurs de desene şi creaţie literară în limba engleză

„Winter Wonderland” – concurs de desene şi creaţie literară în limba engleză

351
0

Biblioteca Județeană „Gh. Asachi” Iași prin Compartimentul American Corner lansează cea de-a XI-a ediţie a Concursului de desene şi creaţie literară în limba engleză „Winter Wonderland”. Competiția se adresează elevilor din ciclul primar, gimnazial și liceal, participarea este gratuită, singura cerință este ca tinerii autori să dețină permis de intrare la Biblioteca Județeană „Gh. Asachi” Iași.

Elevii din ciclul primar vor prezenta un desen, o pictură sau un colaj într-o manieră individuală și originală, care exprimă spiritul sărbătorilor de iarnă. Pe verso sau atașat lucrării vor scrie în limba engleză (minim 35 de cuvinte) un text referitor la același subiect. Lucrările artistice însoțite de texte vor fi depuse la American Corner, la sediul central al Bibliotecii Județene ”Gh. Asachi”.

Participanții, din ciclul gimnazial și liceal, vor scrie o lucrare literară originală (povestire, eseu, poezie etc.) pe tema dată. Creațiile vor fi redactate în limba engleză și vor avea între 500 și 700 de cuvinte.

Textele vor fi editate în format .doc, .docx, font Times New Roman, 12 pt., spațiere 1 și vor fi trimise până la data de 1 decembrie 2021 pe adresa de e-mail: iasiamericancorner@gmail.com.

Participanții sunt rugați să menționeze (în textul e-mail-ului și nu în interiorul lucrării) numărul permisului de bibliotecă (fără existența acestuia lucrările nu vor fi înscrise în concurs), numele și prenumele, clasa, numărul de telefon, numele școlii și al profesorului coordonator (acolo unde este cazul). Nerespectarea acestor condiții, precum și orice dovadă de plagiat vor duce la respingerea lucrării și descalificarea concurentului.

Juriul va fi format din profesori de limba engleză de la şcoli partenere. Se va acorda o importanţă deosebită talentului literar, gradului de originalitate și calității exprimării. Ca și la edițiile anterioare, cele mai apreciate lucrări vor fi publicate într-un volum care va intra în fondul bibliotecii. Lucrările artistice ale elevilor din ciclul primar vor fi expuse pe simezele bibliotecii.

Premiile vor consta în cărţi, articole de birotică şi premii surpriză, dar și câte un exemplar din lucrarea publicată. Acestea vor putea fi ridicate de la sediul bibliotecii, conform unei programări prealabile.

Informaţii suplimentare puteți obține la numărul de telefon 0722 566 432, pe adresa de e-mail iasiamericancorner@gmail.com sau direct la sediul Bibliotecii Judeţene „Gh. Asachi”, Compartimentul American Corner.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here