Acasă Sediul central „Vremuri de restriște – anii Holocaustului”

„Vremuri de restriște – anii Holocaustului”

60
0

Vineri, 2 iulie 2021, de la ora 10.00, Biblioteca Județeană „Gh. Asachi” Iași, alături de Comunitatea Evreilor din Iași și Colegiul Tehnic „Ion Holban” Iași organizează manifestarea „Vremuri de restriște – Anii Holocaustului”.

În această perioadă ținând cont de creșterea antisemitismului la nivel mondial, Comisia Europeană dorește să dezvolte o strategie amplă privind combaterea antisemitismului și promovarea vieții evreiești în Uniunea Europeană.

Doamna Martha Eșanu, reprezentanta Comunității Evreilor din Iași și invitata noastră va vorbi la general despre anii Holocaustului și în mod special despre „Jurnalul Evei Heyman” a cărei ultimă însemnare în jurnal apare la data de 30 mai 1944.

Domnul Gabriel Gheorghiu, profesor de istorie, autorul cărții „Evreii din Dorohoi”, va prezenta elevilor școlii „Jurnalul Annei Frank” apărut la data de 25 iunie 1947.

Acestă întâlnire are loc în cadrul proiectului „Viață și spiritualitate”, care își propune să faciliteze contactul membrilor comunității cu diverse zone ale culturii și interconectarea lor, prin dialog cu personalități ale Iașului, concomitent cu prezentarea ofertei de carte a bibliotecii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here