Acasă Sediul central Valeri Paniușkin și Mihail Zîgar, „Gazprom. Noua armă a Rusiei”

Valeri Paniușkin și Mihail Zîgar, „Gazprom. Noua armă a Rusiei”

55
0

La editura Curtea Veche Publishing din București, în anul 2008, a văzut lumina tiparului cartea – GAZPROM. Noua armă a Rusiei, scrisă de către Valeri Paniușkin (jurnalist la publicația rusă „Vedomosti”) și Mihail Zîgar (corespondent al ziarului rus „Kommersant”) în colaborare cu Irina Reznik.
Traducerea din limba rusă a volumului a fost realizată de către profesorii, specialiști în filologie, Marina Vraciu și Leonte Ivanov, de la Catedra de Slavistică „Petru Caraman” a Facultății de Litere din cadrul Universității „Alexandru Ioan Cuza” și Daria Bighiu, fostă studentă la facultatea amintită.
Pe coperta principală a volumului de față este o ilustrație realizată de către germanul Jürgen Gawron, în care ne este prezentat președintele rus Vladimir Vladimirovici Putin, cu mâinile încrucișate pe o conductă de gaz, conturând, astfel, cine este „stăpânul” gazului preluat din îndepărtata Siberie sau de la granița statelor tadjike, apoi, introdus în conductele Gazprom-ului și trimis până în Peninsula Iberică și nu numai.
Imaginea dă impresia unui conducător autoritar, care se află la cârma lumii, brațele puse în formă de cruce arată puterea „marinarului” care conduce vasul în direcția impusă de conștiință și de suflet.
Volumul este alcătuit din capitolele: Instinctul de conservare; Casa noastră Gazprom; Un acord de mandat; Gazprom protestează; Gazprom își pierde vocea; Omul din Piter; „Trăiască Belarus!”; Arma Gazprom; Gazpromul în pragul infernului; Drumul către Apus; Țara Gazprom; În plină pustietate, capitole care la rândul lor sunt împărțite în subcapitole. Toate acestea prezintă „fluviul” gazului, cu oamenii implicați, de la exploatarea acestuia până la vânzarea lui.
Pentru a afla răspunsuri la întrebările: „De ce colosul Gazprom este noua armă a Rusiei?” și „Este – această armă – atât de periculoasă?” vă invităm la o lectură atentă a volumului de față.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here