Acasă Sediul central Tradițiile Iașului

Tradițiile Iașului

35
0

Luni, 24 februarie 2019, de la ora 12.00, Biblioteca Judeţeană „Gh. Asachi” Iași în parteneriat cu Asociația „Ciurbeștenii”, Colegiul Tehnic „Ion Holban” Iași și Colegiul Tehnic „Ioan C. Ștefănescu” Iași va desfășura o nouă       întâlnire din cadrul unui proiectului intitulat Tradițiile Iașului”.

Prilejuită de Sărbătoarea Dragobetelui (24 februarie) și de apropiata Zi de Mărțișor (1martie), membrii Asociației „Ciurbeștenii” vor povesti legendele Dragobetelui și Mărțișorului din zona satului Ciurbești. Elevii coordonați de profesorii: Adriana Băiceanu, Nicoleta Gîrtan, Adnana Grigore, Laura Dolhăscu, Mihaela Corduneanu și prof. Irina – Elena Tănasă vor istorisi povești populare, vor cânta și dansa din ceea ce au învățat din tradițiile zonei Iașului. Această ultimă întâlnire are ca scop pregătirea ideilor principale înainte de a aduna fotografii, povești și date într-o broșură care să însumeze eforturile tinerilor.

Manifestarea va avea loc la sala de festivități a Colegiul Tehnic „Ion Holban” din Iași.

„Tradițiile Iașului” face parte din proiectul „Carte și tradiție românească” care încurajează cunoașterea, cultivarea și prezervarea tradițiilor românești, cu precădere a celor din zona Moldovei și se adresează în special publicului tânăr. Se au în vedere expunerile pe diferite teme, dar și expozițiile mixte de carte și obiecte tradiționale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here