Acasă Sediul central Tradițiile Iașului – „Ia moldovenească în contemporaneitate”

Tradițiile Iașului – „Ia moldovenească în contemporaneitate”

19
0

Luni, 24 iunie 2019, Biblioteca Judeţeană „Gh. Asachi” Iași în parteneriat cu Universitatea de Arte „George Enescu” Iași, Asociația „Ciurbeștenii”, Colegiul Tehnic „Ioan C. Ștefănescu” Iași și Colegiul Tehnic „Ion Holban” Iași a desfășurat întâlnirea Tradițiile Iașului – „Ia moldovenească în contemporaneitate”.
Am sărbătorit astăzi: Ziua Universală a IEI, „Nașterea Sfântului Ioan Botezătorul” și Sânzienele sau Drăgaica, cu concursul asistent univ. dr. Silviu Teodor Stanciu de la Universitatea Națională de Arte „George Enescu” Iași, care a vorbit despre continuitatea motivelor de pe ia moldovenească în prelegerea „Ia moldovenească în contemporaneitate”. Cu această ocazie în numele Universității de Arte a fost făcută o donație de carte către Asociația „Ciurbeștenii”, pentru a completa mica bibliotecă necesară copiilor satului.
Membrii Asociației „Ciurbeștenii”, seniori și tineri au prezentat obiceiuri de Sânziene din zona Ciurbești – Iași. Elevii de la Colegiul Tehnic „Ion Holban” Iași, coordonați de prof. Adnana Grigore și prof. Adriana Băiceanu au interpretat dansurile populare hora și sârba.
Am admirat la evenimentul organizat, ii moldovenești autentice cu o vechime de până la 140 de ani și costume populare specific zonei Iașului.
În finalul activității, toți participanții de la proiectul Tradițiile Iașului au fost invitați să participe la manifestarea „Flori de Ii de Sânziene” – ediția a III-a, la dansurile organizate și la concursul de ii pentru tineret și seniori.
Mulțumim director Dolores Liana Voinea, director adjunct Irina Savin, prof. Irina Tănase, prof. Maria Măcărerscu pentru implicarea în organizarea manifestării ce a avut loc la Colegiului Tehnic „Ioan C. Ștefănescu” Iași și tuturor participanților pentru dragostea pe care au arătat-o Tradițiilor Iașului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here