Acasă Sediul central „Tradițiile Iașului” – ediția a II-a: Tradiții de toamnă

„Tradițiile Iașului” – ediția a II-a: Tradiții de toamnă

51
0

Joi, 17 noiembrie 2022, de la ora 11.00, Biblioteca Judeţeană „Gh. Asachi” Iași în parteneriat cu Colegiul Tehnic „Ioan C. Ștefănescu” Iași, Liceul Tehnologic Agricol „Mihail Kogălniceanu” Miroslava, Iași, Primăria Ciortești, Biblioteca comunală „Mihai Eminescu” Ciortești, Școala Gimnazială Coropceni și Asociația „Prietenii Bârnovei” va desfășura următoarea întâlnire din cadrul proiectului intitulat Tradițiile Iașului” – ediția a II-a, Tradiții de toamnă.

Manifestarea se va desfășura în spațiul generos din curtea Colegiului Tehnic „Ioan C. Ștefănescu” Iași, fiind inclusă în activitățile ce se desfășoară la „Cămara bunicii”.  Elevii de la specializarea technician în gastronomie pregătesc sub îndrumarea maiștrilor instructori o expoziție cu preparate tradiționale de toamnă, vor fi de asemenea: expoziție de carte de la biblioteca județeană, concursuri gastronomice cu probe stabilite și probe surpriză, expoziții cu obiecte tradiționale din gospodăria țărănească din județul Iași, zonele Ciortești și Bârnova, expoziție de desene și fotografii pe această temă realizate de copiii pasionați de arte vizuale și un scurt program artistic susținut de elevii și cadrele didactice de la Școala Gimnazială Coropceni Ciortești.

„Tradițiile Iașului” face parte din proiectul „Carte și tradiție românească” care încurajează cunoașterea, cultivarea și prezervarea tradițiilor românești, cu precădere a celor din zona Moldovei și se adresează în special publicului tânăr. Vom căuta să evidențiem expunerile pe diferite teme legate de gospodăria satului, dar și expozițiile mixte de carte și obiecte tradiționale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here