Acasă Sediul central Tărâmul magic al poveștilor este… Biblioteca!

Tărâmul magic al poveștilor este… Biblioteca!

37
0

De Ziua Internațională a Copilului

Ziua Internațională a Copilului este o sărbătoare dedicată tuturor copiilor lumii. În foarte multe țări, este sărbătorită la 20 noiembrie, ziua în care s-a adoptat Declarația Națiunilor Unite pentru Drepturile Copilului. Anul acesta, 2021 sărbătorim 30 de ani de la adoptarea Convenției cu privire la Drepturile Copilului. Însă, în România, Ziua Copilului, este sărbătorită în data de 1 iunie. Conferința Mondială pentru Binele Copiilor susținută la Geneva, în Elveția, a proclamat data de 1 Iunie drept Ziua Internațională a Copilului în 1915.

Biblioteca Județeană „Gh. Asachi” Iași participă la acest eveniment prin organizarea unei activități (re)creative pentru copiii din Centrele Sociale ale Direcției de Asistență Socială Protecția Copilului Iași.

„Tărâmul magic al poveștilor este…Biblioteca!” este titlul activității dar și, spațiul perfect unde îi vom aștepta pe copii, pe 2 iunie 2021, începând cu ora 11,00 unde vor avea parte numai de surprize plăcute.

Vom face un tur ghidat în biblioteca publică, apoi invitata noastră la această activitate,  colega de breaslă, doamna Mihaela Tatiana Ulman de la Biblioteca Centrală Universitară „Mihai Eminescu” Iași, ne va delecta cu o poveste atipică special adusă la această sărbătoare. Asigurăm pe fiecare copil că se va regăsi într-un personaj din poveste și că vom utiliza o cutie MAGICĂ a cuvintelor-cheie din povestea ce se va contura sub ochii noștri. Activitatea se va încheia în momentul înmânării tuturor copiilor diplome, cărți și alte bucurii specifice copilăriei din partea Bibliotecii Județene Iași.

           

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here