Acasă Sediul central „Şotron. Festivalul copilăriei“, Ediția a VIII-a

„Şotron. Festivalul copilăriei“, Ediția a VIII-a

54
1

„Şotron. Festivalul copilăriei“, eveniment aflat la cea de-a VIII-a ediţie, va avea loc în aceast an în perioada 4-6 iunie, în grădina Muzeului „Mihail Sadoveanu“.

Manifestările, care cuprind diferite jocuri, ateliere, activităţi de creaţie, desen, reciclare sau educaţie ecologică, dar şi sesiuni de lecturş, artă sau întâlniri cu personaje din poveşti, sunt organizate de Muzeul Naţional al Literaturii Române Iaşi şi Asociaţia „Patrimoniu pentru comunitate“.

Ediţia din acest an are ca temă centrală sănătatea şi încurajarea obiceiurilor sănătoase de joc şi joacă, lecturi, alimentaţie şi protejarea mediului.

Totodată, manifestările din acest an marchează şi inaugurarea Dumbrăvii Minunate, spaţiu amenajat în grădina Muzeului „Mihail Sadoveanu“, fiind dedicat educaţiei muzeale şi evenimentelor pentru publicul tânăr şi foarte tânăr.

Participarea la activităţi este gratuită, programul evenimentelor putând fi consultat site-ul www.sotroniasi.ro, precum şi pe pagina de Facebook a festivalului.

Programul activităților pregătite de Biblioteca Județeană „Gh. Asachi” Iași în cadrul acestui eveniment:

Vineri, 4 iunie, 2021, intervalul orar 14.00 – 19.00:

„Origami”. Atelier susținut de dr. ing. Roxana Anghel;

„Poveștile bunicii”. Lecturi din Sadoveanu cu doamna profesor pensionar Delia Sârbu.

 

Sâmbătă, 5 iunie 2021, intervalul orar 14.00 – 19.00:

„Aranjamente florale”. Atelier derulat cu sprijinul  unui grup de studenți voluntari de la Facultatea de Horticultură – Universitatea de Ştiinţele Vieţii „Ion Ionescu de la Brad” din Iaşi;

– „Ce păsări găsim în parc?”. Atelier de recunoaștere a păsărilor din parcurile Iașului, susținut de conf. univ. dr. Carmen Gache (Facultatea de Biologie – UAIC Iași). La acest atelier vă recomandăm să aveți un binoclu.

„Teatru de păpuși”. Atelier de teatru de păpuși susținut de prof. univ. dr. Anca Ciubotaru, președintele Asociației Art-Civica.

 

Duminică, 6 iunie 2021, intervalul orar 14.00 – 19.00:

„Lumina din livadă”. Povești pentru copii în lectura doamnei Marie Jean Stoian și a voluntarilor Asociației Voie-Bună;

„Cum să avem grijă de animalul de lângă casă?” (despre căini, pisici, cucuveaua sau huhurezul de stâncă). Atelier susținut de studenți voluntari de la Facultatea de Medicină Veterinară – Universitatea de Ştiinţele Vieţii „Ion Ionescu de la Brad” din Iaşi;

„Iașul – zonă turistică”. Atelier de geografie și turism susținut de studenți de la Facultatea de Geografie şi Geologie – UAIC Iași.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here