Acasă Sediul central Seniorii și cărțile

Seniorii și cărțile

15
0

Miercuri, 6 octombrie 2021, de la ora 10.00, Biblioteca Judeţeană „Gh. Asachi” Iaşi alături de Căminul de Pensionari „Sf. Cuvioasă Parascheva” Copou, Iaşi, invită seniorii să participe la activitatea „Seniorii și cărțile” din cadrul proiectului „O carte pentru vârsta a treia”.

Celebrarea Zilei Internaționale a Persoanelor Vârstnice are loc în fiecare an în data de 1 octombrie. Această dată a fost votată de către Adunarea Generală a Naţiunilor Unite în 14 decembrie 1990 și din anul 1991 este sărbătorită în fiecare an în baza Rezoluției nr. 45/106.

Activitatea reamintește frumusețea și rolul important pe care îl joacă bunicii în societate și în viețile noastre. Vom avea o privire retrospectivă asupra scriitorilor lunii octombrie: Ștefan Octavian Iosif, Zaharia Stancu, Eugene O’Neill, Dumitru Almaş şi Ivan Alekseievici Bunin, Eusebiu Camilar, Duiliu Zamfirescu.

Reprezentanții bibliotecii vor pune în valoare cărțile din colecțiile sale ale scriitorilor amintiți, precum și muzică și imagini pentru aniversarea seniorilor prezenți la manifestare.

Activitatea se va desfășura online pe zoom.

Proiectul „O carte pentru vârsta a treia” își propune să valorifice în continuare parteneriatele cu centrele de cartier pentru pensionari și căminele de bătrâni aflate în subordinea Direcției de Asistență Socială Iași, prin activități de recreere pentru locatarii acestor așezăminte.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here