Acasă Sediul central Ziua Mondială a Mediului: Concurs de degustare de apă

Ziua Mondială a Mediului: Concurs de degustare de apă

185
0

Marți, 5 iunie 2018, începând cu ora 11.00, Biblioteca Judeţeană „Gh. Asachi” și SC ApaVital SA Iași, alături de partenerii săi, marchează pentru al cincilea an consecutiv, Ziua Mondială a Mediului printr-un concurs de degustare a apei. Activitatea va avea loc la Sediul SC ApaVital SA Iași (Strada Mihai Costăchescu 6).

De această dată „somelieri” vor fi elevii clasei a X-a, profil „Resurse naturale și protecția mediului”, de la Colegiul Agricol și de Industrie Alimentară „Vasile Adamachi” Iași, coordonați de către profesor George Sorin Turiță. Totodată, elevii vor beneficia de vizionarea filmelor documentare referitoare la stația de tratare Chirița și stația de epurare Dancu, oportunitate pentru viitorii specialiști de a obține informații despre funcționarea unui sistem de alimentare cu apă potabilă și despre procesul tehnologic de filtrare și tratare a apei de la aducțiune până la darea în consum public.

Degustarea probelor de apă se va face printr-o evaluare comparativă la nivel gustativ în orb: elevii vor avea la dispoziție fișe de observare în care își vor nota aspectul vizual, impresia olfactivă și cea gustativă. Misiunea nu va fi una ușoară, dintre cele cinci mostre de apă doar una va fi de la robinet, celelalte patru sunt diverse sortimente de apă îmbuteliată plată, toate fiind aduse la aceeași temperatură. Concurenţii care vor identifica apa de la robinet din mostrele pe care le vor avea la dispoziție, vor primi diplome cu mențiunea „Expert (Hidro)somelier” și vor fi premiaţi de ApaVital Iași cu obiecte promoționale.

Reprezentanții de la Agenția pentru Protecția Mediului Iași vor vorbi despre importanța Zilei Mondiale a Mediului.

Organizarea unor astfel de evenimente comune au menirea de a promova principii ecologice în centrele urbane, care vor contribui la formarea unui comportament etic față de mediul înconjurător, dar și un îndemn de a acționa unitar pentru salvarea patrimoniului natural al planetei, pe care avem datoria și responsabilitatea de a-l transmite nealterat și generațiilor viitoare.

Ziua Mondială a Mediului se sărbătorește în fiecare an pe data de 5 iunie si reprezintă o ocazie de a reflecta asupra protecției mediului înconjurător, dar și un îndemn de a acționa unitar pentru salvarea patrimoniului natural al planetei. Manifestările dedicate Zilei Mondiale a Mediului se înscriu în efortul comun de transmitere către generațiile viitoare a unui mediu curat și sănătos, cu respectarea celor trei dimensiuni ale dezvoltării durabile: economică, ecologică și socială.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here