Acasă Sediul central Ziua Mondială a Mediului:  Concurs de degustare a apei

Ziua Mondială a Mediului:  Concurs de degustare a apei

42
0

Marți, 5 iunie 2018, Biblioteca Judeţeană „Gh. Asachi” și SC ApaVital SA Iași, alături de partenerii săi au organizat pentru al cincilea an consecutiv, Ziua Mondială a Mediului, printr-un concurs de degustare a apei.

Elevii clasei a X-a, profil „Resurse naturale și protecția mediului” de la Colegiul Agricol și de Industrie Alimentară „Vasile Adamachi” Iași, coordonați de către profesor George Sorin Turiță au degustat cinci mostre de apă aduse la aceeași temperatură, una din ele fiind apă de la stația de tratare a apei Chirița. Concurenții au marcat pentru acestea gustul, mirosul și culoarea. Cei care au identificat apa de la stația de tratare au fost premiați iar diplomele au avut mențiunea „Expert (Hidro)somelier”. Toți particpanții la activitate au primit obiecte promoționale de la ApaVital Iași.

Tinerii care au câștigat concursul au fost:

Premiul I : Elena Ștefana Bârdan
Premiul al II-lea: Paula Spiridon
Premiul al III-lea: Robert Costăchescu

Participanții au vizionat minifilmele documentare referitoare la stația de tratare Chirița și stația de epurare Dancu și de protejare a mediului. 

Reprezentanții de la Agenția pentru Protecția Mediului Iași au vorbit despre importanța Zilei Mondiale a Mediului și mai ales despre tema de anul acesta: „Combate poluarea cu plastic!”. Aceasta reprezintă o chemare la acțiune pentru ca toți să ne reunim pentru a combate una dintre marile provocări de mediu ale timpului nostru, poluarea cu plastic.

Activitatea a avut loc la Sediul SC ApaVital SA Iași (Strada Mihai Costăchescu 6).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here