Acasă Sediul central Ziua Mondială a Mediului:  Concurs de degustare a apei

Ziua Mondială a Mediului:  Concurs de degustare a apei

22
0

Miercuri, 5 iunie 2019, Biblioteca Judeţeană „Gh. Asachi” și ApaVital Iași, alături de partenerii săi, marchează pentru al șaselea an, Ziua Mondială a Mediului prin concursul de degustare a apei.

Manifestarea de anul acesta s-a desfășurat în cadrul campaniei Agenției de Protecția Mediului Iași: „Acționează pentru un aer curat!”. Deviza acestui an 2019 la nivel mondial este „Greening the Blue”. „Poluarea aerului” influențează prin circuitul natural al apei și prin efectul de seră calitatea apei potabile.

În prima parte a întâlnirii elevii au vizionat scurt metrajele documentare: „Walk home”, care exemplifică sloganul zilei și filme referitoare la stația de tratare Chirița și stația de epurare Dancu.

În a doua partea a manifestării s-a desfășurat concursul pentru titlul „Expert Somelier”. În concurs au intrat două echipe formate din elevii claselor de la profilul „Resurse naturale și protecția mediului”, de la Colegiul Tehnic „Gh. Asachi” Iași și Liceul Tehnologic „Petru Poni” Iași.

Competiția a fost foarte strânsă și concursul a necesitat întrebări suplimentare pentru departajare. La final s-au distins elevii: Andrei Canariov – premiul I, Alexandra Brăiescu – premiul al II-lea de la Colegiul Tehnic „Gh. Asachi” Iași și Florin Gache de la Liceul Tehnologic „Petru Poni” Iași – premiul al III-lea. Elevii din cele două echipe au primit mențiuni. Participanții au primit de la organizatori obiecte promoționale.

Reprezentanții Agenției pentru Protecția Mediului Iași au vorbit despre importanța Zilei Mondiale a Mediului.

Partenerii acestui eveniment au fost: ApaVital Iași, Agenției de Protecția Mediului Iași, Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară – Facultatea de Horticultură Iași, Liceul Tehnologic „Petru Poni” Iași și Colegiul Tehnic „Gh. Asachi” Iași.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here