Acasă Sediul central Ziua Mondială a Cititului cu Voce Tare – prima sesiune de lectură

Ziua Mondială a Cititului cu Voce Tare – prima sesiune de lectură

69
0

Biblioteca Județeană „Gh. Asachi” Iași s-a alăturat inițiativei Lit World şi a marcat vineri, 1 februarie 2019, Ziua Mondială a Cititului cu Voce Tare, acţiune coordonată la nivel internațional.

La Biblioteca Judeţeană din Iași evenimentul de promovarea lecturii a fost găzduit de Secția Împrumut pentru Copii și în prima sesiune de lectură ni s-au alăturat elevii clasei I, împreună cu prof. Florin Silistru de la Școala Gimnazială „D. D. Pătrășcanu” Tomești, jud. Iași.

Voluntarii-actori (cititorul: Adelina Bălteanu și animator: Răzvan Bujor) de la Școala de Teatru ProfessArt Iași, coordonată de profesor-actrița Luiza Cupceac, au format echipa de succes a poveștilor cu talent pentru publicul prezent.

Studiile de specialitate arată că alfabetizarea reprezintă fundamentul bunăstării emoționale și fizice, creșterii intelectuale și securității economice. Lectura cu Voce Tare îmbunătățește abilitățile de ascultare, influențează dezvoltarea vocabularului și înțelegerea temelor și a structurii textelor care vor influența succesul în viitor al copiilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here