Acasă Sediul central Ziua Internaţională a Pădurilor – International Day of Forests (21 martie...

Ziua Internaţională a Pădurilor – International Day of Forests (21 martie 2021): „Restaurarea pădurilor – o cale către întremare și bunăstare”

10
0

În zilele de 24 și 25 martie 2021, Biblioteca Județeană „Gh. Asachi” Iași alături de Regia Națională a Pădurilor ROMSILVA Direcția Silvică Iași a desfășurat o serie de întâlniri online pe platforma Zoom, pentru a sublinia importanța existențială a pădurii, prin celebrarea Zilei Intenaționale a Pădurii – 21 martie.

Sloganul propus anul acesta de Forumul Naţiunilor Unite pentru Păduri (UNFF), desemnat de Adunarea Generală a ONU pentru a organiza Ziua internaţională a pădurilor este „Restaurarea pădurilor – o cale către întremare și bunăstare”.

Pădurile reprezintă o sumă a diversității ecosistemelor terestre, în „umbra” lor fiind localizate peste 80% din speciile terestre de animale, plante și insecte. Totodată, oferă adăpost, locuri de muncă și securitate pentru comunitățile care depind de păduri. Biblioteca județeană deține în colecțiile sale cărți care ne prezintă flora și fauna pădurilor românești și pe care vă invităm să le răsfoiți.

Reprezentanta Direcției Silvice Iași, doamna Georgeta Coroș a vorbit pe scurt despre importanța pădurilor și a meseriei de pădurar. Scurtmetrajul pus la dispoziția noastră de Regia Națională a Pădurilor ROMSILVA Direcția Silvică Iași, prin bunăvoința domnului director Gabriel Doncean și realizat de Alexandru Satmari a vorbit despre pădure și beneficiul ei asupra generaţiilor prezente şi viitoare.

În ultimele două zile au fost alături de noi profesorii și elevii de la Liceul Tehnologic „Petru Poni”, Colegiul Tehnic „Gh. Asachi” Iaşi.

Mulțumim tuturor participanților, pe care îi așteptăm și la activitățile viitoare.

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here