Acasă Sediul central Ziua Internațională a Femeii: expoziție de carte

Ziua Internațională a Femeii: expoziție de carte

59
0

Sărbătorită de ONU pentru prima oară la 8 martie 1975, Ziua Internațională a Femeii rămâne o dată importantă în viața femeilor și pentru mișcarea feministă, în general. În zilele noastre și, în mod special, în societățile occidentale, discriminările dintre sexe s-au diminuat destul de mult până la un relativ echilibru al drepturilor. În alte societăți, însă, cu un nivel de dezvoltare economică mai redus, dar și cu mentalități patriarhale, diferențele dintre femei și bărbați rămân destul de mari și, cu mult, în favoarea celor din urmă. Mai sunt încă mulți pași de parcurs, iar bătălia rămâne deschisă.

Biblioteca Județeană „Gh. Asachi” Iași deține titluri însemnate despre viața femeilor și lupta acestora pentru drepturi egale, dar și despre feminism, în general. Biroul Împrumut pentru Adulți v-a pregătit o expoziție de carte cuprinzând această tematică largă.

Vă invităm, așadar, la bibliotecă să conștientizăm prin lectură rolul mai important pe care îl ar trebui să-l aibă femeia în societatea  actuală!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here