Acasă Sediul central VIZITĂ… printre  PAGINI ALESE din opera lui I.L.CARAGIALE: expoziție de carte

VIZITĂ… printre  PAGINI ALESE din opera lui I.L.CARAGIALE: expoziție de carte

55
0

I. L. Caragiale s-a născut pe data de 30 ianuarie 1852, în satul Haimanale, județul Prahova (actualmente comuna I.L.Caragiale, jud. Dâmbovița) și în timp a devenit cel mai mare dramaturg român și unul dintre cei mai importanți scriitori români.

Opera lui Ion Luca Caragiale cuprinde teatru (opt comedii și o dramă), nuvele și povestiri, momente și schițe, publicistică, parodii și poezii. Caragiale este considerat nu doar întemeietorul teatrului comic din România, ci și unul dintre principalii fondatori ai teatrului național.

Pe 18 ianuarie 2019 s-au împlinit 140 de ani de la premiera comediei  sale O noapte furtunoasă la Teatrul Național din București, fiind considerată o capodoperă a dramaturgiei românești.

A tradus din operele lui Mark Twain, Charles Baudelaire, Edgar Allan Poe, iar opera sa a fost, la rândul ei, tradusă în numeroase limbi.

I. L. Caragiale a murit la 9 iunie 1912,  la Berlin. Ioan Slavici a scris atunci necrologul  “Un om mare”.

Vă așteptăm la biroul Împrumut pentru copii al Bibliotecii Județene „Gh. Asachi” Iași să răsfoiți paginile scrise de marele Caragiale și să descoperiți cât de surprinzător de actuale au rămas personajele și situațiile creionate acum câteva zeci de ani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here