Acasă Sediul central „Vânătoarea de comori”

„Vânătoarea de comori”

126
0

În amurgul unei toamne blânde, Biblioteca Județeană „Gh. Asachi” Iași a derulat astăzi, 14 noiembrie 2017 cu ocazia Zilelor Colegiului Național „Emil Racoviță” un eveniment aparte cu denumirea: „Vânătoarea de comori”. Elevii înscriși la această activitate și-au testat cunoștințele despre orașul Iași, regăsind obiective cultural-turistice și educaționale, dezvoltându-și aptitudinile de rezolvare a ghicitorilor, astfel, lărgindu-și aria de cultură generală.

Curentul literar-artistic nonconformist, DADAISMUL a prins contur în spațiul bibliotecii publice (la Secția de Artă și Referințe) prin inspirația a nouă echipe (a câte 5 membri) întreprinzătoare, care au ajuns prin rotație la bibliotecă pe baza indiciilor oferite de la precedentul obiectiv cultural al Iașului. Activitatea a presupus elaborarea unei poezii cu rimă (pe baza unor cuvinte-cheie), contra cronometru. 

Coordonatorul proiectului, din partea Colegiului Național „Emil Racoviță” Iași, este prof. Ana Zamfir și bibliotecar Cornelia Chelariu. Iar coordonatorii pe departamentul de la Biblioteca Județeană Iași au fost prof. Roxana-Ioana Arhire alături de elevele Ana Munteanu (clasa a X-a E) și Crina Curcă (clasa a XI-a B) care ne-au scris următoarele impresii:

„Am petrecut clipe frumoase, asistând la munca în echipă depusă de participanții Concursului Vânătoarea de comori”. (Munteanu Ana);

„O bibliotecă joacă un rol foarte important în promovarea progresului cunoștințelor, așa cum a promovat și această căutare de comori, spiritul de echipă și creativitatea elevilor-participanți. O astfel de activitate este un mod prin care putem descoperi sau reaminti lucruri ascunse din orașul nostru. Timpul petrecut în calitate de voluntar printre rafturile cărților mi-a dat ocazia de a observa calitățile de scriitor ale elevilor într-un mediu propice artei. Îmi doresc să promovăm în rândul tinerilor ieșeni: valorile școlii, biblioteca cât și alte monumente și muzee din orașul Iași”. (Curcă Crina)

Evenimentul „Vânătoarea de comori” la inițiativa Colegiului Național „Emil Racoviță” Iași a fost binevenit la biblioteca publică într-un loc stăpânit de cărți, în care domnește liniștea, bucuria și prietenia.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here