Acasă Sediul central Tradițiile Iașului – Ouă Încondeiate

Tradițiile Iașului – Ouă Încondeiate

26
0

Joi, 4 aprilie 2019, de la ora 12.00, Biblioteca Judeţeană „Gh. Asachi” Iași în parteneriat cu Asociația „Ciurbeștenii”, Colegiul Tehnic „Ioan C. Ștefănescu” Iași și Colegiul Tehnic „Ion Holban” Iași va desfășura o nouă întâlnire din cadrul proiectului  Tradițiile Iașului – Ouă Încondeiate”.

Elevii și profesorii coordonatori de la cele două colegii participante în proiect, alături de membrii Asociației „Ciurbeștenii” vor împărtăși experiența unui nou model de atelier. Acesta va pune în valoare obiceiurile din satul Ciurbești din județul Iași. Tradițiile de aici au fost culese de către membrii asociației, care ne vor dezvălui câteva din secretele lor. Reprezentanții bibliotecii vor aduce în prim plan cărțile care expun această temă folclorică.

Manifestarea va avea loc la sediul Asociației „Ciurbeștenii”.

„Tradițiile Iașului” face parte din proiectul „Carte și tradiție românească” care încurajează cunoașterea, cultivarea și prezervarea tradițiilor românești, cu precădere a celor din zona Moldovei și se adresează în special publicului tânăr. Se au în vedere expunerile pe diferite teme, dar și expozițiile mixte de carte și obiecte tradiționale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here