Acasă Sediul central Tradițiile Iașului în primăvară (24 februarie 2020)

Tradițiile Iașului în primăvară (24 februarie 2020)

26
0

Luni, 24 februarie 2020, Biblioteca Judeţeană „Gh. Asachi” Iași în parteneriat cu Universitatea Națională de Arte „George Enescu” Iași, Asociația „Ciurbeștenii”, Colegiul Tehnic „Ion Holban” Iași și Colegiul Tehnic „Ioan C. Ștefănescu” Iași a desfășurat o nouă întâlnire din cadrul proiectului intitulat „Tradițiile Iașului”.

Am sărbătorit Dragobetele (24 februarie), Ziua de Mărțișor (1martie), am povestit despre importanța Sărbătorii celei Dintâi si celei de-a Doua aflări a capului Sfântului Proroc Ioan Botezătorul.

Președinta Asociației „Ciurbeștenii”, doamna Eugenia Stan a povestit despre această sărbătoare religioasă și legendele Dragobetelui și Mărțișorului din zona satului Ciurbești. Programul artistic al membrilor Asociației „Ciurbeștenii” a cuprins, doine, balade, descântece și istorioare vesele adunate din satul cu același nume. Invitatul special al asociației a fost tânărul Radu Cimpoi care a interpretat o doină și o baladă descoperite în zona județului Iași. Elevele coordonate de profesoara Adnana Grigore au susținut un scurt program artistic: Mădălina Jipa a interpretat „Cântă-mi dorul din inimă” iar Maria Zamfirache a recitat poezii de dragoste de M. Eminescu.

Această ultimă întâlnire are ca scop pregătirea ideilor principale înainte de a aduna fotografii, povești și date într-o broșură care să însumeze eforturile tinerilor.

Mulțumim elevilor, profesorilor, părinților și bunicilor pentru bucuria și deschiderea cu care au participat la eveniment!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here