Acasă Sediul central Tradițiile Iașului: „Iași – elemente de identitate vizuală”

Tradițiile Iașului: „Iași – elemente de identitate vizuală”

37
0

Luni, 20 mai 2019, de la ora 17.00, Biblioteca Judeţeană „Gh. Asachi” Iași în parteneriat cu Universitatea de Arte „George Enescu” Iași, Asociația „Ciurbeștenii”, Colegiul Tehnic „Ioan C. Ștefănescu” Iași și Colegiul Tehnic „Ion Holban” Iași va desfășura o nouă întâlnire din cadrul proiectului Tradițiile Iașului – „Iași – elemente de identitate vizuală”.

Asistent univ. dr. Silviu Teodor Stanciu de la Universitatea de Arte „George Enescu” Iași va susține prelegerea „Iași – elemente de identitate vizuală”, prezentare despre motive tradiţionale din folclorul românesc din zona Iașului.

Cercetător al simbolurilor grafice regăsite pe costumele naționale, domnul Silviu Stanciu va ghida elevii și profesorii coordonatori de la cele două colegii participante în proiect, către modalitățile de descoperire a ineditului din obiectele străbune pe care aceștia le vor găsi. Alături de membrii Asociației „Ciurbeștenii” vom împărtăși cunoștințele acumulate în efortul de a căuta și colecționa materiale etnografice. Reprezentanții bibliotecii vor aduce în prim plan cărțile care expun datini moldave.

Manifestarea va avea loc la Sala de lectură a Bibliotecii Județene Iași (Bd. Ștefan cel Mare, nr. 8-10).

„Tradițiile Iașului” face parte din proiectul „Carte și tradiție românească” care încurajează cunoașterea, cultivarea și prezervarea tradițiilor românești, cu precădere a celor din zona Moldovei și se adresează în special publicului tânăr. Se au în vedere expunerile pe diferite teme, dar și expozițiile mixte de carte și obiecte tradiționale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here