Acasă Sediul central Tradițiile Iașului – „Iași – elemente de identitate vizuală”

Tradițiile Iașului – „Iași – elemente de identitate vizuală”

32
0

Luni, 20 mai 2019, la Sala de lectură a Bibliotecii Județene „Gh. Asachi” din Iași s-a desfășurat o nouă întâlnire din cadrul proiectului Tradițiile Iașului – „Iași – elemente de identitate vizuală”.

Asistent univ. dr. Silviu Teodor Stanciu de la Universitatea de Arte „George Enescu” Iași a dezvăluit în cadrul materialului prezentat elemente inedite legate de grafica și culorile Iei de Iași.
Profesorul Silviu Stanciu a ghidat elevii și profesorii coordonatori de la cele două colegii participante în proiect, către importanța cercetării simbolurilor grafice regăsite pe costumele naționale, modalitățile de descoperire a ineditului din obiectele străbune pe care aceștia le vor găsi, precum și proiectele ce se pot realiza pentru a pune în valoare elementele tradiționale evidențiate.

Alături de membrii asociației „Ciurbeștenii” am împărtășit bucuria de a colecționa materiale etnografice. Reprezentanții bibliotecii au expus cărțile despre folclorul din zona Moldovei.

Manifestarea a avut loc în parteneriat cu Universitatea de Arte „George Enescu” Iași, Asociația „Ciurbeștenii”, Colegiul Tehnic „Ioan C. Ștefănescu” Iași și Colegiul Tehnic „Ion Holban” Iași.

Mulțumim asist. univ. dr. Silviu Stanciu pentru cunoștințele împărtășite, prof. Adnana Grigore pentru prezentarea unui scurt moment folcloric, elevelor care s-au conformat cerințelor proiectului și deja au adunat date din zonele Mogoșești și Hârlău și tuturor celor prezenți, pentru implicare!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here