Acasă Sediul central Tradițiile Iașului – „Crăciunul în Târgul Iașului”

Tradițiile Iașului – „Crăciunul în Târgul Iașului”

42
0

Vineri, 13 decembrie 2019, de la ora 12.00, Biblioteca Judeţeană „Gh. Asachi” Iași în parteneriat cu Universitatea de Arte „George Enescu” Iași, Asociația „Ciurbeștenii”, Colegiul Tehnic „Ioan C. Ștefănescu” Iași și Colegiul Tehnic „Ion Holban” Iași va desfășura o nouă întâlnire din cadrul proiectului  Tradițiile Iașului – „Crăciunul în Târgul Iașului”.

Membrii Asociației „Ciurbeștenii”, seniori și tineri vor prezenta obiceiuri de Crăciun din zona Ciurbești – Iași. Elevii de la Colegiul Tehnic „Ioan C. Ștefănescu” Iași, coordonați de director prof. Dolores Voinea, director adj. prof. Irina Savin, prof. Irina Tănasă, vor aduce în fața noastră tradițiile acestor Sfinte Sărbători, care se regăsesc în satele din jurul Iașului.

Reprezentanții bibliotecii vor descrie beneficiile utilizării serviciilor oferite de Biblioteca Judeţeană „Gh. Asachi” Iași, concomitent cu recomandarea unor cărți pentru lectura tinerilor.

Manifestarea va avea loc la Colegiul Tehnic „Ioan C. Ștefănescu” Iași.

„Tradițiile Iașului” face parte din proiectul „Carte și tradiție românească” care încurajează cunoașterea, cultivarea și prezervarea tradițiilor românești, cu precădere a celor din zona Moldovei și se adresează în special publicului tânăr. Se au în vedere expunerile pe diferite teme, dar și expozițiile mixte de carte și obiecte tradiționale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here