Acasă Sediul central Tradiții de Sărbătoarea Sfântului Nicolae

Tradiții de Sărbătoarea Sfântului Nicolae

54
0

afis mos nicolae
Vineri, 6 decembrie, elevii clasei a IV-a B de la Şcoala Ştefan Bârsănescu, alături de prof. înv. prim. Ana Lazăr au venit la bibliotecă pentru a afla ce tradţii şi legende însoţesc ziua Sfântului Nicolae, de la muzeograful Ovidiu Focşa. Astfel, elevi şi adulţi deopotrivă au aflat că Moş Nicolae e al 2-lea din triada moşilor de iarnă şi anunţă venirea Moşului Crăciun.

Moş Nicolae ne învaţă să dăruim, ca apoi să primim la rândul nostru, iar darurile sale vin mereu când te aştepţi mai puţin. Legenda spune că Moş Nicolae vine pe mare într-o corabie, de aceea e considerat și protectorul marinarilor. Este mai ales protectorul copiilor, dar Moşul nu uită de vărguţa pentru cei obraznici.

Dacă ninge de ziua Moşului Nicolae, atunci iarna este blândă și noul an mai bogat.

Moş Nicolae a venit pentru cei prezenţi în secţia pentru copii a bibliotecii reprezentat de spiridușul ING – Asigurări de viaţă, Agenţia Iaşi, aducând dulciuri şi surprize, aşa cum spune tradiţia.

O altă surpriză au fost permisele de intrare pentru noii utilizatori ai bibliotecii. Elevii au plecat cu cărţi împrumutate, dar și cu sufletul mai bogat, mai vesel, aşa cum îi place Moşului Nicolae.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here