Acasă American Corner „Throne of Glass” by By Sarah J. Maas

„Throne of Glass” by By Sarah J. Maas

29
0

AMERICAN CORNER BOOKS

Sarah J. Maas este o tânără autoare de fantasy, care a studiat scrierea creativă la Hamilton College din California. Volumul său de debut, publicat în 2012, primul din seriea Tronul de Cleștar, a fost tradus în peste 13 limbi. În 2015 tot la Bloomsbury, a publicat primul volum al seriei A Court of Thorns and Roses.

Throne of Glass este primul volum dintr-o serie care a avut mare succes în rândul tinerilor iubitori de fantasy, este cartea care ne înfățișează o lume a urii și a corupției, condusă de ființe puternice și nepăsătoare la suferința altora, o lume populată în același timp cu eroi puternici, ce știu să lupte pentru idealurile lor.

Acțiunea se învârte în jurul unui singur personaj, Celaena Sardothien, cea mai de temut asasină, care în urmă cu mult timp a făcut o greșeală care a costat-o libertatea. Asasina este ţinută prizonieră timp de un an în minele de sare din Endovier, un loc extrem de dur, cei mai mulți nereușind să reziste mediului auster mai mult de două luni. Atunci când este trădată și întemnițată, Celaena nu se gândește decât la răzbunare și soarta ține cu ea, oferindu-i șansa de a întoarce roată destinului. Dorința de libertate este unul dintre factorii principali care o determina pe eroina noastră să meargă mai departe, fiind țelul care încă o ține în viață.

Chinul tinerei, este curmat de prințul moștenitor al Adarlanului, Dorian, care îi propune un târg. Dacă reușește să câștige cursa pentru Campionul Regelui Adarlanului, va fi liberă pentru totdeauna. Celaena găsește oferta de nerefuzat și acceptă să fie concurentul prințului pentru titlul de Campion.

În timpul petrecut în regatul prințului Dorian, inima Celaenei începe să se dezghețe în fața tânărului prinț și în același timp trăiește momente „ciudate” alături de Chaol Westfall, căpitanul gărzii regelui și cel ce o supraveghează pe parcursul testelor, acesta ajungând spre final un bun prieten.

Leagă prietenii noi și cunoaște lumi și regine moarte de mai bine de o mie de ani, este nevoită să își schimbe numele și îndură chinuri atât fizice cât și psihice.

Testele la care erau supuși cei mai de temut oameni din Erilea reprezentau atât munca fizică cât și psihică, iar Celaena era mereu presată de Chaol. Luptă din greu să câștige încrederea lui, și reușește să câștige în schimb, încredea prințului. Ceea ce face sa pară și mai dificile testele o reprezintă răul apărut în regat și faptul că mureau Campioni, rând pe rând.

Într-o noapte, regina Elena, moartă de o mie de ani i se arată Celaenei, spunându-i că e singura care poate opri tot răul și trebuie cu orice preț să câștige competiția.

Un alt personaj este Nehemia, care reprezintă exemplul perfect de loialitate. Este devotată poporului pe care-l conduce și în același timp îi este loială prietenei ei Celaena. Un lucru de admirat este că ar fi în stare să se sacrifice și să-și pună viața în pericol pentru persoanele la care ține. Un personaj plăcut, interesant și foarte misterios.

Noi ființe supranaturale își fac simțită prezența prin legende și povești pe care tânăra asasină și le amintește cu nostalgie în momentele de singurătate, dar care au dispărut în urmă cu 10 ani când familia Havilliard a pornit în misiunea de a cuceri cât mai multe regate. Un nou tip de magie, noi perspective literare și un personaj feminin extrem de puternic, dar și foarte vulnerabil, sunt doar câteva elemente care deschid porțile spre tronul de cleștar.

 

Autor: Maas, Sarah

Editura: Bloomsbury

Loc de publicare: London

An: 2012

ISBN: 9781408832332

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here