Acasă Sediul central Star-party în localitatea Belcești: inaugurarea Astroclubului „Sagittarius”

Star-party în localitatea Belcești: inaugurarea Astroclubului „Sagittarius”

33
0

Inaugurarea ultimului astroclub din proiectul „Constelația bibliotecilor”, cofinanțat de AFCN și implementat de Biblioteca Județeană „Gh. Asachi” din Iași, va avea loc sâmbătă, 21 septembrie 2019, începând cu ora 18.00, la Biblioteca Publică din Belcești (județul Iași). Astroclubul  va purta numele constelației „Sagittarius”, constelația cu cel mai mare număr stele orbitate de planete.

La eveniment vor participa bibliotecarii din bibliotecile beneficiare, autoritățile locale, reprezentanți din partea partenerilor proiectului și publicul interesat.

Totodată se va desfășura și un concurs de astronomie cu tema „Constelații românești pe bolta cerească”. Concursul se adresează elevilor din Belcești, premiile pentru ocupanții primelor trei locuri este în bani și sunt suportate din bugetul proiectului. Regulamentul concursului poate fi vizionat AICI.

În partea a doua vor avea loc observații astronomice cu noile echipamente ale astroclubului (telescop Dobson 200 mm, planisfere personalizate, laser pointer, colimator, hărți stelare). Activitatea se va încheia cu un foc de artificii oferit de autoritățile locale din Belcești.

Parteneri: Primăria Comunei Belcești, Biblioteca Publică Belcești, Biblioteca Publică Cotnari, Astroclubul Pegas Cotnari.

Program Star-party Belcești

18.00: Inaugurarea Astroclubului „Sagittarius” Belcești

Cuvântări:

  1. Corneliu Popescu, organizator
  2. Constantin Ciobăniță, primar
  3. Mihaela Morariu, manager de proiect
  4. Bogdan Marian Tofănică, reprezentant „Fundația Academică Idei și Fapte pentru anul 2000” și reprezentant Astroclub Pegas –Cotnari
  5. Andrei Florariu, preot
  6. Iulia Nohai, profesor de fizică

19.00: Concurs de astronomie „Constelații românești”

19.30: Recital chitară Mugurel Mogoș

20.00: Premierea câștigătorilor concursului de astronomie

20.10: Observații astronomice pe stadion ( Jupiter, Saturn, constelații, stele)

21.30: Atelier astrofotografie – Astroclubul Pegas

22.00: Focul de artificii

Vă așteptăm!

Proiectul „Constelația bibliotecilor” este cofinanțat de Administrația Fondului Cultural Național (AFCN) în cadrul sesiunii de finanțare II/2019, aria tematică Educație prin Cultură. Valoarea totală a proiectului este de 63.536,00 lei, din care 56.536,00 lei reprezintă finanţarea nerambursabilă din partea AFCN și 7000,00 lei este contribuţia proprie a Bibliotecii Județene „Gh. Asachi” Iași. Perioada de implementare este iulie – octombrie 2019. Proiectul urmărește inovarea și diversificarea serviciilor de bibliotecă, prin înființarea unor cluburi de astronomie în cinci biblioteci din județul Iași, și anume în comunele Deleni, Ceplenița, Erbiceni, Belcești și Șipote.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here