Acasă Sediul central Siguranța tinerilor pe Internet

Siguranța tinerilor pe Internet

50
1

afis

Sesiune de Informare la Centrul INTERNET al Bibliotecii Județene Iași

pe tema:

Siguranța Tinerilor pe Internet!

(30 septembrie 2014)

            Prima activitate a proiectului Mai Bine Prevenire Decât Indiferență! din cadrul Săptămânii Prevenirii Criminalității (29 sept. – 3 oct. 2014) pe care biblioteca publică în parteneriat cu Inspectoratul Județean de Poliție Iași îl implementează la nivel local a avut un impact deosebit.

Au fost invitați la bibliotecă pentru sesiunea interactivă de prezentare a bibliotecii și a materialelor de prevenire din partea poliției, elevii din clasa a XII-a de la Liceul Tehnologic Special „Vasile Pavelcu” Iași însoțiți de cadrele didactice: doamna profesor Oana Căliman și domnul profesor Cătălin Vasilache.

Pe parcursul activității s-a discutat interactiv aspecte ale cadrului de siguranță a tinerilor pe internet, cum să îmblânzim web-ul și cum să ne selectăm prietenii în mediul virtual. S-au diseminat caiete de formate diferite cu mesaje de prevenție din partea poliției, materiale de informare, fluturași și semne de carte cu sfaturi și îndrumări și pliante cu prezentarea succintă a bibliotecii.

Punctul de interes al întâlnirii noastre a fost vizitarea secțiilor bibliotecii, ocazie cu care tinerii au avut posibilitatea să relaționeze cu bibliotecarii și-au exprimat dorința de a cunoaște cât mai multe informații despre bibliotecă. Au fost vizitatori activi, doritori să își facă permis, să își exprime domeniile de interes (limbi străine, țări din Europa și de pe alte continente, să asculte muzică de toate genurile.

Mulțumim pentru participare și interes!

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here