Acasă Sediul central Seniorii și cărțile: „In memoriam Ioan Baitanciuc”

Seniorii și cărțile: „In memoriam Ioan Baitanciuc”

8
0

Joi, 4 noiembrie 2021, Biblioteca Judeţeană „Gh. Asachi” Iaşi, alături de seniorii Căminului de Pensionari „Sf. Cuvioasă Parascheva”, Copou, Iaşi a organizat întâlnirea „Seniorii și cărțile – in memoriam Ioan Baitanciuc”.

Prin bunăvoința domnului Cornel Coman, care l-a cunoscut pe regretatul artist și care ne-a spus câteva cuvinte despre întâlnirile sale cu acesta, am beneficiat de înregistrarea unei convorbiri cu domnul Baitanciuc despre amintirile sale ca balerin la Opera Națională Română și mai ales la cea de la Iași. Interviul a fost realizat în aprilie 2019, cu o lună înainte de a împlini 87 de ani, iar în noiembrie 2019 la manifestarea bibliotecii „Hai la film – Titanic Vals” am fost onorați cu ultima conversație în direct, ulterior blocați de pandemie, ne-am revăzut cu domnul Ioan doar online.

Reprezentanții bibliotecii au vorbit pe scurt despre „Spărgătorul de nuci”, basm de Ernest T. A. Hoffmann, adaptări, operă, balet, cărți, discuri și alte înregistrări din colecțiile bibliotecii.

În amintirea celor care l-am cunoscut, seniori, colegi de cămin, artiști, bibliografi, colaboratori, va rămâne veșnic imaginea unui bunic blând, cu zâmbet cald, un domn distins care avea pentru noi oricând o vorbă voioasă și o poveste despre vremurile artistice apuse.

Mulțumim participanților și domnului Corneliu Coman, pentru această senină comemorare online.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here