Acasă Sediul central Scriitori  români contemporani – aniversările  lunii iulie

Scriitori  români contemporani – aniversările  lunii iulie

44
0

Literatura română contemporană poate fi la fel de atractivă ca și cea clasică, participarea publicului la lansările și târgurile de carte demonstrând acest lucru.

Biroul Împrumut pentru Adulți din cadrul Bibliotecii Județene „Gh. Asachi” Iași promovează literatura română actuală prin expoziții de carte dedicate autorilor contemporani ale căror opere se regăsesc în colecțiile noastre.

Șerban Axinte (27 iulie 1976) este un poet al tinerei generații și o prezență constantă în publicistica ieșeană.

Petre Barbu (20 iulie 1962), autor de romane, este și un  publicist activ în România postdecembristă.

Dan Coman (27 iulie 1975), poet și prozator contemporan, este apreciat de public și de critica literară.

Bogdan Ghiu (5 iulie 1958), poet reprezentativ al Generației ’80, este și un reputat traducător de limbă franceză.

Ioan Holban (2 iulie 1954), important critic literar, este, în prezent, director al Teatrului pentru Copii și Tineret „Luceafărul” Iași.

Norman Manea (19 iulie 1936), scriitor român de origine evreiască, emigrează în Statele Unite după anul 1986. Cărțile sale au fost traduse în mai multe limbi de circulație internațională.

Cecilia Ștefănescu (6 iulie 1975) este autoarea romanului Legături bolnăvicioase, ecranizat de  regizorul Tudor Giurgiu în anul 2006.

Varujan Vosganian (25 iulie 1958), scriitor român de origine armeană, se implică și în viața politică din România. Din anul 2005, este vicepreședinte al Uniunii Scriitorilor din România.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here