Acasă Sediul central Scriitori români contemporani: aniversările lunii august

Scriitori români contemporani: aniversările lunii august

36
0

Literatura română contemporană poate fi la fel de atractivă ca și cea clasică, participarea publicului la lansările și târgurile de carte demonstrând acest lucru.

Biroul Împrumut pentru Adulți din cadrul Bibliotecii Județene „Gh. Asachi” Iași promovează literatura română actuală prin expoziții de carte dedicate autorilor contemporani ale căror opere se regăsesc în colecțiile noastre.

Cezar Paul-Bădescu (7 august 1968), scriitor ce aparține generației ´90 în literatura română, a publicat două romane până acum. Luminița, mon amour a fost ecranizat în anul 2017 de către regizorul Călin Peter Netzer.

Radu Paraschivescu (14 august 1960), reputat traducător de limbă engleză, dar și comentator pasionat al sportului, este romancier și publicist critic al vieții publice din România postdecembristă.

Andrei Pleșu (23 august 1948), eseist, om de cultură, a deținut și importante funcții publice ca ministru al Culturii și ministru al Afacerilor Externe. A fondat revista culturală Dilema (redenumită apoi Dilema Veche), a realizat și emisiuni tv alături de Gabriel Liiceanu.

Valeriu Stancu (27 august 1950), poet premiat la mai multe festivaluri de literatură din străinătate, romanicier, publicist, a fost și Președinte al Uniunii Scriitorilor-filiala Iași.
Ruxandra Cesereanu (17 august 1963), cadru didactic al Universității „Babeș-Bolyai” din Cluj, este poetă, prozatoare, publicistă și eseistă română.

Florina Ilis (26 august 1968) este o romancieră apreciată de public și de critică, deținătoare a mai multor premii literare din România.

Chris Simion (20 august 1977), cunoscută mai ales ca regizoare de teatru, înființează Compania de teatru D´AYA. Scrie și romane foarte citite de publicul tânăr.

Horia Gârbea (10 august 1962), dramaturg și prozator român, participă la proiectul de retraducere a întregii opere shakespeariene, coordonat de reputatul anglicist George Volceanov.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here