Acasă Sediul central Sărbătoarea “Sf. Andrei” în suflet de copil

Sărbătoarea “Sf. Andrei” în suflet de copil

40
0

71

     Cu scopul promovării tradițiilor românești, Biblioteca Județeană “Gh. Asachi”, în parteneriat cu Complexul Muzeal Național “Moldova” Iași, prin Muzeul Etnografic al Moldovei a organizat o serie de manifestări care să puncteze sarbatorile de iarnă.

     Un prim pas îl reprezintă sărbătoarea Sfântului Andrei, considerat ca fiind ocrotitorul poporului român. Este bine să avem o zi în care să ne amintim sau să cunoaștem tradițiile bunicilor, gândindu-ne la vremea copilăriei, la locurile minunate în care am crescut, să petrecem timp  alaturi de famile, de cei dragi. Astfel, în zilele de 25 și 28 noiembrie, la Secția Împrumut pentru copii ne-am întâlnit cu muzeografii Mihaela Onofrei și Ovidiu Focșa, care le-au dezvăluit elevilor de la Școala gimnazială nr.1“Lunca Cetățuii” , Liceul “V Alecsandri” – structura Gh. Asachi și Școala “Carmen Sylva” tainele și simbolurile ce însoțesc sărbatoarea Sfântului Andrei.

     În perioda următoare ne vom întalni cu Moș Nicolae, Moș Ajun și Mos Crăciun, pentru alte activități, alături de partenerii  bibliotecii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here