Acasă Sediul central Salonul Internațional de Carte pentru Copii și Tineret, ediția a XX-a, Chișinău

Salonul Internațional de Carte pentru Copii și Tineret, ediția a XX-a, Chișinău

27
0

IMG_0858

O ediție aniversară, care s-ar putea spune că a ieșit din zona copilăriei prin vârsta pe care a împlinit-o; dar cum rămânem toți copii, într-o dimensiune a sufletului nostru, bucuria acestei ediții i-a cuprins și pe cei mici și pe cei mai vârstnici.

Cartea nu are vârstă și acest lucru a fost perfect vizibil după numărul mare de vizitatori din toate categoriile ce au trecut pragul salonului. Manifestările s-au derulat rând pe rând: expoziții și lansări de carte, premieri ale unor concursuri de literatură și pictură, ateliere de creație, prezentări de reviste, toate începând și terminând cu CARTEA.

Profesioniștii din domeniul biblioteconomic au făcut schimb de informații și bune practici în cursul întâlnirilor de la Clubul biblioteconomiștilor și de la Conferința internațională: Cartea pentru copii și lectura copiilor.

Un eveniment plin de viață ce a ținut 4 zile, un program dens în care cartea a fost prezentă în diferitele și actualele ei aspecte: fie pe suport de hârtie sau/și pe suport electronic.

Biblioteca Județeană „Gh. Asachi” Iași a participat la desfășurarea acestei ediții a salonului cu o expoziție de carte, cuprinzând titluri recent achiziționate în colecțiile sale la Secția Împrumut pentru Copii, dar și cu titluri din publicațiile bibliotecii: Revista Asachiana (volumele: 1/2013, 2/2014 și 3/2015), Sărbătoriții din Cetate – Personalități ieșene, volum  editat în anul 2013. Ultimul titlu a fost premiat de Asociația Bibliotecarilor din Republica Moldova, ca cea mai originală publicație din domeniul bibliologiei.

În cadrul Conferinței internaționale, la secțiunea Biblioteci pentru copii în contextul actual: provocări, abordări noi, oportunități pentru dezvoltare, biblioteca ieșeană a fost prezentă cu o comunicare și anume,  Activități de petrecere a timpului liber destinate copiilor la Biblioteca Județeană „Gh. Asachi” Iași.

Felicitări organizatorilor și la cât mai multe ediții!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here