Acasă Sediul central Proiect „O carte pentru vârsta a treia”: „Pădurile Iașului”

Proiect „O carte pentru vârsta a treia”: „Pădurile Iașului”

10
0

Marți, 13 aprilie 2021, Biblioteca Judeţeană „Gh. Asachi” Iaşi alături de Regia Națională a Pădurilor ROMSILVA – Direcția Silvică Iași și Căminul de Pensionari „Sf. Cuvioasă Parascheva” Copou, Iaşi, a desfășurat activitatea „Pădurile Iașului”, din cadrul proiectului „O carte pentru vârsta a treia”.

Celebrarea Zilei Intenaționale a Pădurii are loc în fiecare an în data de 21 martie. Această dată a fost votată de către Adunarea Generală a Naţiunilor Unite, astfel încât începând cu anul 2013 se aniversează această zi.

Sloganul propus anul acesta de către Forumul Naţiunilor Unite pentru Păduri (UNFF), desemnat de Adunarea Generală a ONU pentru a organiza Ziua internaţională a Pădurilor este „Restaurarea pădurilor – o cale către întremare și bunăstare”.

Activitatea a reamintit frumusețea și rolul primordial al patrimoniului forestier în susținerea vieții pe întreaga planetă și mai ales în județul Iași. Am aruncat o privire retrospectivă asupra gestionării, conservării şi dezvoltării durabile a tuturor tipurilor de păduri, prin scurtmetrajul pus la dispoziția noastră de reprezentanții Regiei Naționale a Pădurilor ROMSILVA – Direcția Silvică Iași și realizat de Alexandru Satmari.

Reprezentanții bibliotecii au pus în valoare cărțile din colecțiile sale, care prezintă această temă.

Activitatea s-a desfășurat online pe platforma Zoom.

Proiectul „O carte pentru vârsta a treia” își propune să valorifice în continuare parteneriatele cu centrele de cartier pentru pensionari și căminele de bătrâni, aflate în subordinea Direcției de Asistență Socială Iași, prin activități de recreere pentru locatarii acestor așezăminte.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here