Acasă Sediul central Proiect Info.Biblioteca: VAL – 3-4 aprilie 2019

Proiect Info.Biblioteca: VAL – 3-4 aprilie 2019

21
0

În zilele de 3 și 4 aprilie 2019, echipa proiectului Info.Biblioteca: Viață – Anticorupție – Libertate (VAL) inițiat de Biblioteca Județeană „Gh. Asachi” Iași a fost prezentă la Colegiul Tehnic „Mihail Sturdza” Iași, alături de director adj. prof. Cristina Bida și bibliotecar Rodica Năstase de la Liceul Teoretic „Miron Costin” Iași, împreună cu prof. Geanina Honceriu, unde s-a derulat câte o sesiune de informare educațională pentru elevii de liceu.

Activitatea tematică de prevenție educativă a fost susținută de comisar șef de Poliție, Candice Petcu de la Direcția Generală Anticorupție (D.G.A.) – Serviciul Județean Anticorupție Iași, comisar șef de poliție Sorin Perianu de la Agenția Națională Antidrog – Centrul de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Iași și inspectorul de specialitate Cora Camelia din cadrul Agenției Naționale Împotriva Traficului de Persoane – Centrul Regional Iași.

Consumul de droguri poate avea un impact asupra vieții tinerilor, mai ales în nenumărate feluri la care nu te aștepți: relațiile cu prietenii și familia, siguranța, presiunea financiară, dependența, depresia, accidente, bolile cu transmitere sexuală sau o sarcină nedorită, risc de infecție HIV, HCV, HVB prin folosirea în comun a seringilor.

Cum să faci față presiunii grupului? Alege grupul de prieteni în funcție de interesele comune; învață să spui NU. Este bine să îți susții lucrurile în care crezi și să nu faci parte dintr-o „turmă”; încearcă să nu-i judeci pe ceilalți. Respectând deciziile celorlalți îi vei determina să: respecte la rândul lor deciziile tale; acționează atunci când trebuie să ajuți sau să susții pe cineva din grup; schimbă-ți grupul de prieteni în cazul în care aceștia exercită o presiune negativă asupra ta. Cunoaște persoane noi și implică-te în activități SĂNĂTOASE; implică-te în activități adecvate vârstei, fă lucruri care te fac fericit și care nu au legătură cu consumul de droguri; fii puternic! Câteodată presiunea de a începe sau de a nu începe să consumi droguri începe din tine și este greu să te simți diferit de ceilalți. Întotdeauna când ai de făcut astfel de alegeri gândește-te la ceea ce este cel mai bine pentru tine. Fiind puternic vei fi valorizat și mai mult și alții ar putea să-ți calce pe urme!

Proiectul inițiat de Biblioteca Județeană Iași în parteneriat cu Agenția Națională Antidrog – Centrul de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Iași, Direcția Generală Anticorupție (D.G.A.) – Serviciul Județean Anticorupție Iași și Agenția Națională Împotriva Traficului de Persoane – Centrul Regional Iași se află în implementare în perioada ianuarie-iunie 2019 cu unitățile școlare preuniversitare de la nivelul județului Iași.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here