Acasă Sediul central „Prietenie pe o sfoară… virtuală”

„Prietenie pe o sfoară… virtuală”

33
0

În data de 2 iunie 2021 am sărbătorit Ziua Internațională a Copilului alături de elevii clasei a III-a de la Școala Gimnazială „Nicolae Iorga” Iași și de profesorul lor d-na Lucia Negură, în cadrul unei întâlniri pe zoom pentru proiectul „Prietenie pe o sfoară… virtuală”, ediția a IX-a.

Am făcut cunoștință unii cu alții, am povestit despre Petre Ispirescu și poveștile sale, subiectul din acest an al proiectului menționat.

Am răsfoit titlurile poveștilor cunoscute și am aflat și titluri mai puțin știute („Voinicul cel cu cartea în mână născut”,  „Lupul pîrcălab”, snoave, povești cu tâlc), astfel că informațiile și-au găsit drumul către copii alimentând  într-un mod plăcut și relaxat bagajul informațional al fiecărui participant.

Spre finalul întâlnirii am aflat cum putem îmbina armonios lectura cu pictura, colorând cu imaginație planșele cu personajele din poveștile citite.

Ulterior, desenele executate de copii vor fi expuse în cadrul Bibliotecii Județene „Gh. Asachi” – Biroul Împrumut pentru copii.

Ținem aproape cartea, lectura și copiii, astfel încât să ne întâlnim față-n față cât mai curând posibil.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here