Acasă Sediul central Prietenie pe o… sfoară, Ediția 2019: Carlo Collodi

Prietenie pe o… sfoară, Ediția 2019: Carlo Collodi

88
0

În perioada 2 aprilie – 31 mai 2019, la Secția de Împrumut pentru Copii din cadrul Bibliotecii Județene „Gh. Asachi” Iași se desfășoară ediția a VII-a a proiectului educațional Prietenie pe o… sfoară – un proiect creat cu scopul de a promova literatura pentru copii şi de a stimula interesul pentru lectură a celor mici.

Ediția 2019 este dedicată celebrării operei lui Carlo Collodi.

Toate materialele necesare desfășurării activităților vor fi puse la dispoziția participanților de către organizatori.

Pentru o bună desfășurare, cadrele didactice interesate vor face o programare în prealabil pentru grupe de câte 10-15 copii.

Proiectul este o inițiativă a Bibliotecii Județene „George Barițiu” din Brașov pentru a celebra Ziua Internaţională a Cărţii pentru Copii și Tineret. De-a lungul celor șase ediții, proiectul a reușit să coaguleze în jurul acestei idei peste 100 de instituții culturale din 38 de județe și, împreună cu acestea, să stimuleze interesul pentru carte și lectură unui număr de peste 20.000 de copii.

Numele parteneriatului, „Prietenie pe o… sfoară”, a fost inspirat de activitatea practică care însoțește atelierele de lectură. Fiecare copil participant la program realizează un desen inspirat de cartea prezentată. La sfârșitul perioadei de desfășurare, partenerii fac schimb de desene, pe care le expun la sediul lor, pe o sfoară.

Sunt încurajate să participe organizațiile neguvernamentale, cluburile copiilor sau orice alte organizații care desfășoară activități cu copiii și susțin prioritățile parteneriatului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here