Acasă Sediul central Poveștile prind viață de Ziua Andersen

Poveștile prind viață de Ziua Andersen

17
0

andersen

 

Poveștile prind viață de Ziua Andersen

Data de 2 aprilie, ziua de naștere a celui mai îndrăgit autor de basme din toate timpurile, Hans Christian Andersen a fost declarată, începând cu anul 1967, Ziua Internațională a Cărții pentru Copii și Tineret.

Născut în anul 1805 la Odense (Danemarca), Hans Christian Andersen a încântat generații de copii cu povești precum: Hainele împăratului, Fetiţa cu chibrituri, Răţuşca cea urâtă sau Micuţa sirenă. Basmele sale au fost traduse în peste o sută de limbi și continuă să fie publicate în milioane de exemplare, citite și astăzi de copiii de pe întreaga planetă.

La nivel internațional, în fiecare an, Ziua Andersen este un prilej de a celebra basmele și literatura pentru cei mici în general, prin concursuri, ateliere, proiecții de filme, întâlniri cu scriitorii.

Miercuri, 2 aprilie 2014, de la ora 10, la Secția pentru Copii a Bibliotecii Județene Gh. Asachi Iași, cei mai tineri cititori sunt invitați să participe la un concurs cu tema: Recunoaște personajul și povestea (activitate realizată în colaborare cu Grădinița Sf. Sava din Iași).  Pentru cititorii de orice vârstă, biblioteca va oferi, tot cu acest prilej, și o expoziție de carte, menită să prezinte sau să reamintească unele din cele mai îndrăgite cărți ale copilăriei.

Şi Filiala Ateneu  a Bibliotecii Județene „Gh.Asachi” Iași  a pregătit pentru public o expoziție de carte ce cuprinde lucrări pentru copii și tineret, din literatura română și universală.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here