Acasă Sediul central Poezie și Muzică de Ziua Internațională a Copilului!

Poezie și Muzică de Ziua Internațională a Copilului!

29
0

Joi, 3 iunie 2021, Biblioteca Județeană „Gh. Asachi” Iași a fost organizatorul unei activități (re)creative: „Poezie și Muzică de Ziua Internațională a Copilului!”, pentru elevii clasei a VII-a A – prof. diriginte Laura Ciocoiu și bibliotecar Ines-Andreea Toader, de la Colegiul Național „Garabet Ibrăileanu” Iași.

În prima parte a activității am avut oportunitatea de a dialoga cu o tânără poetă, Lorena-Ella Enache, membru fondator al proiectului de poezie performativă „Cozy Poetry Night” Iași. Subiectele abordate, începând cu „prima poezie pe care am învățat-o”, care ne sunt poeții contemporani și, încheind cu elementele-cheie mult mai profunde ale poeziei scrise azi, de tânăra generație de scriitori, cu toate trăirile din fiecare care cochetează cu literele se regăsesc în poezia românească. “În fiecare dintre noi, există o scânteie a părții creative; e bine să (re)activăm această parte interioară, pentru că astfel veți da LUMINĂ talentului vostru pentru pasiunea ce o aveți!”

În a doua parte a întâlnirii cu toții ne-am bucurat de momentele artistice pregătite de elevii Colegiului Național „Garabet Ibrăileanu” Iași: Denis Luca Ștefanache, Alexandra Romanescu, Diana Georgiana Tănase, Medeea Maria Doboș, Lorena Bulei, Alexandra Andone, Maria Ruxandra Pascariu, Lincu Maria, Cosmin George Munteanu și David Mihai Șaramet.

Vă felicităm! și … La multi ani, dragi copii!

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here