Acasă Sediul central Poeți greci

Poeți greci

46
0

Luni, 3 iunie 2019, de la ora 17.00, în Sala de lectură a Bibliotecii Judeţene „Gh. Asachi” Iași are loc un eveniment special dedicat poeților greci, cărții grecești de poezie traduse în alte graiuri și a culturii elene. Evenimentul este organizat în parteneriat cu Comunitatea Elenă Iaşi, Filială a Uniunii Elene din România.

În deschidere, Soultana Arvanitaki, profesor la Facultatea de Litere – Lectoratul de Neogreacă din cadrul Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, va vorbi despre importanța cunoașterii poeziei unei culturi.

Poeții greci a căror operă și viață vor fi amintite pe scurt vor fi: Yannis Ritsos, Odisseas Elitis, Seferis Yorgos, Konstantinos Kavafis, Gratsia Spyrou Depounti, Margherita Fronimadi-Matatsi. Tinerii de la Comunitatea Elenă Iaşi vor căuta poeziile în cărțile din colecțiile noastre și le vor recita.

Soprana Marina Porumb va susține un scurt recital de muzică tradițională grecească.

Cu aceeași ocazie vor fi prezentate cărțile din expoziția organizată special, cărți aflate în colecțiile Bibliotecii Judeţene „Gh. Asachi” și istoricul în cadrul bibliotecii comunitare.

Întâlnire are loc în cadrul proiectului „Viață și spiritualitate”, care își propune să faciliteze contactul elevilor de liceu cu diverse zone ale culturii și interconectarea lor prin dialog cu personalități ale Iașului, concomitent cu prezentarea ofertei de carte a bibliotecii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here