Acasă Sediul central Picanterii literare cu aromă de vacanță (finalul primei ediții)

Picanterii literare cu aromă de vacanță (finalul primei ediții)

75
0

La inițiativa Bibliotecii Județene „Gh. Asachi” Iași și Bibliotecii Centrale Universitare „Mihai Eminescu” Iași s-a derulat în lunile iulie și august 2019 proiectul: Picanterii literare cu aromă de vacanță – ateliere de gătit.

Invitata de onoare a acestui eveniment literaro-culinar este Mihaela Tatiana Ulman, bibliotecar la B.C.U. „Mihai Eminescu” Iași și membru al Asociației Culturale Euro-Est Alternativ (ACEEA), cea mai mare organizație gastronomică din România, precum și cofetar-patiser de 10 ani.

Marți, 27 august 2019, s-a desfășurat ultimul atelier de gătit cu tema: Bunele maniere la masă/ Prăjituri. Colega noastră spune: „Am discutat despre maniere, despre etichetă și despre diferența dintre aceste două cuvinte. Făcând distincția dintre manieră și etichetă, principii și reguli, am privit totul ca un complex fără de care societatea nu poate evolua. Plecând de la dictonul Ce ție nu-ți place, altuia nu-i face!, am încercat, prin exemplificări, să vedem diferența dintre cele două noțiuni și, astfel, copiii să poată înțelege mai bine. Am făcut o demonstrație practică de mise en place, arta aranjării mesei, explicând rolul fiecărui tacâm (farfurie, lingură, cuțit, pahar, șervet etc.) și modul de utilizare corectă a lor.”

Copiii, binedispuși și foarte activi, au construit și decorat brioșe iar, spre finalul activității, au participat la binecunoscutul concurs de degustare pe nevăzute a ingredientelor misterioase care pun în valoare toate simțurile.

Toate aceste întâlniri cu aromă de vacanță au fost pe placul participanților (cititori ai bibliotecii, părinți, frați/surori, bunici) și au avut parte de multe clipe plăcute de învățare activă și  socializare în spațiul bibliotecii astfel încât, organizatorii sunt fericiți că obiectivul propus în proiect a fost îndeplinit cu succes.

Vă mulțumim dragi participanți care ați fost alături de noi pe parcursul celor patru ateliere și mulțumiri deosebite Mihaelei Tatiana Ulman!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here