Acasă Sediul central O „vizită” a cărților la seniori – „Dacă nu poți veni la...

O „vizită” a cărților la seniori – „Dacă nu poți veni la bibliotecă, vine biblioteca la tine!” (ediția a III-a)

40
0

Marți, 28 ianuarie 2020, la Căminul de bătrâni Abos Care Iași s-a desfășurat prima activitate: O „vizită” a cărților la seniori din cadrul ediției a III-a a proiectului educațional terapeutic: Dacă nu poți veni la bibliotecă, vine biblioteca la tine! (Lectura Intergenerațională Terapeutică).

Activitatea a constituit un moment plăcut de tratament antisingurătate pentru participanți fiind întâmpinați cu interes și cu zâmbete. Împreună cu președintele Asociației Club Kiwanis Iași, Evelin Stratica și Lucreția Hoamea dar și energia, afecțiunea voluntarilor bibliotecii (Elena Damian, Mariana-Alexandra Enache și Ana-Zamfira Țurcanașu) am citit fragmente din cărțile împrumutate, am cântat și am socializat cu persoanele vârstnice pentru a fi mai puțin izolați și a-și recăpăta pofta de viață. Titlurile de cărți au fost din: „Amintiri din copilărie” de Ion Creangă, „Moromeții” de Marin Preda, „Poezii” de Mihai Eminesu și „Versuri” de George Coșbuc care au trezit amintiri plăcute celor prezenți.

Proiectul se va implementa în perioada ianuarie – iunie 2020 în parteneriat cu Direcția Generală de Asistență Socială a Protecției Copilului (DGASPC) Iași, Asociația Club Kiwanis Iași Team alături de beneficiarii proiectului: Colegiul Tehnic „Ion Holban” Iași, Școala Gimnazială Specială „Constantin Păunescu” Iași și Asociația ROIS (Ready to Open Intercultural Spaces) Iași. Proiectul este o inițiativă a Bibliotecii Județene și își propune să conducă la conștientizarea, îmbunătățirea și împuternicirea societății ieșene (prin voluntarii implicați și beneficiarii proiectului vizați) la întărirea gradului de coeziune socială intergenerațională prin promovarea cărții și a lecturii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here