Acasă Sediul central „O carte pentru vârsta a treia”: Ia și tradițiile de Sânziene

„O carte pentru vârsta a treia”: Ia și tradițiile de Sânziene

21
0

Luni, 27 iunie 2022, de la ora 10.00, Biblioteca Judeţeană „Gh. Asachi” Iaşi, în parteneriat Căminul de Pensionari „Sf. Cuvioasă Parascheva” Iași, Asociația „Voie Bună” și Liceul Tehnologic Economic de Turism Iași organizează activitatea Ia și tradițiile de Sânziene din cadrul proiectului „O carte pentru vârsta a treia”.

Elevii de liceu coordonați de prof. Cornelia Stoian și prof. Magda Culbec, alături de doamna Luminița Tudose membră a Asociației meșterilor populari din Moldova, vor discuta împreună cu bunicii despre Ia moldovenească și românească, modele de cusături și tradiții de Sânziene.

Seniorii de la căminul „Sf. Cuvioasă Parascheva”, prin grupul ocupațional „Cântec de dor” condus de către preot Constantin Ipatov, vor interpreta câteva cântece adecvate momentului, nu înainte de a dezbate câteva elemente importante legat de sărbătoarea Nașterii Sfântului Ioan Botezătorul.

Reprezentanții bibliotecii vor expune cărțile, aflate în colecțiile bibliotecii, care au ca subiectele celebrate. Activitatea va avea loc onsite.

Proiectul „O carte pentru vârsta a treia” își propune să valorifice în continuare parteneriatele cu centrele de cartier pentru pensionari și căminele de bătrâni aflate în subordinea Direcției de Asistență Socială Iași, prin activități de recreere pentru locatarii acestor așezăminte.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here