Acasă Sediul central Nocturna Bibliotecilor 2019:  „Carte – călătorie – imaginație”

Nocturna Bibliotecilor 2019:  „Carte – călătorie – imaginație”

101
0

Nocturna Bibliotecilor, Ediția a X-a, 27 septembrie 2019, în intervalul orar 16.00 – 22.00

De 10 ani, în ultimul weekend al lunii septembrie, în toate bibliotecile publice din România se desfășoară campania Nocturna Bibliotecilor, eveniment cultural național inițiat de Asociația Națională a Bibliotecarilor și Bibliotecilor Publice din România (ANBPR).

În Anul cărții, tema campaniei este dedicată, firesc, lecturii. Astfel, Biblioteca Județeană Gh. Asachi” din Iași se alătură maratonului online de promovare a lecturii „Dăm startul la citit”, conceput de Biblioteca Națională a României din dorința de a revigora interesul pentru consumul de carte  și de a promova lectura ca modalitate atractivă de petrecere a timpului liber. Startul la citit va fi dat de doamna Carmen Mihaiu, directorul general al Bibliotecii Naționale, care va citi un scurt fragment dintr-o carte îndrăgită. Ștafeta va fi predată apoi unei alte biblioteci din România, care va continua maratonul online de lectură cu noi fragmente.

Călătoria în lumea cărților va continua „offline” cu vizite ghidate, proiecţii de filme, prezentări de carte nouă și de patrimoniu, expoziții, concursuri, jocuri interactive, sesiuni de lectură și activități specifice de bibliotecă (împrumut de carte până târziu în noapte, eliberări permise etc.).

Activitățile se vor desfășura vineri, 27 septembrie 2019, în intervalul orar 16.00 – 22.00, după cum urmează:

Secția de Împrumut pentru Copii

  • Șotronul copilului isteț”: concurs de cultură generală cu premii în pachete de cărți;
  • Genius”: jocuri interactive;
  • „Ecranizări reușite după cărțile citite”: proiecții de filme recomandate pentru grupa de vârstă preșcolari/ școlari mici;
  • „Ca și noutate… titluri căutate”: expoziție și prezentare de carte.

American Corner:

  • The Game Crafter”: jocuri pentru copii;
  • Book vs. Movie: Which One was Better?”: proiecția filmului The Shining, adaptare după romanul omonim al scriitorului Stephen King;
  • „Stephen King – The Magical World of Horror”: expoziție de carte omagială Stephen King – 72.

Sala de lectură – Depozitul central

Din oră în oră (16.00, 17.00, 18.00, 19.00, 20.00 și 21.00) vor fi organizate vizite ghidate, publicul având ocazia de a asista la prezentări de carte veche și de patrimoniu, rarități aflate în colecțiile bibliotecii. De asemenea, la Sala de lectură vor fi proiectate filme despre cărți și book-trailere.

Secția de Împrumut pentru Adulți

Cititorii care doresc să-și reînnoiască biblioteca personală sunt așteptați cu un punct de Book-crossing (schimb de cărți).

Serviciile de bibliotecă – împrumut carte, înscriere și eliberare permise de intrare – sunt disponibile până la ora 22.00.

Participarea la toate activitățile este gratuită.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here