Acasă Sediul central „Natura pentru sănătatea ta”- Vârsta arborilor

„Natura pentru sănătatea ta”- Vârsta arborilor

37
0

Vineri, 12 octombrie 2018, de la ora 14.00, Biblioteca Județeană „Gh. Asachi” Iași desfășoară activitatea „Natura pentru sănătatea ta”- Vârsta arborilor, care va avea loc în perimetrul arboristic al Universității de Științe Agricole şi Medicină Veterinară „Ion Ionescu de la Brad” din Iaşi.

Anul acesta aniversăm 200 de ani de la nașterea lui Ion Ionescu de la Brad agronom, economist, om politic, participant la Revoluţia de la 1848 din Muntenia și în acest context doamna Tatiana Sandu, șef lucrări la Facultatea de Horticultură va vorbi despre vârsta arborilor în contextul istoric al aleii Mihail Sadoveanu.

Activitatea de conștientizare și marcare a vârstei copacilor existenți acum 100 de ani în acele locuri are loc alături de elevii de liceu de la profilul protecția mediului, coordonați de către prof. Vasilica Sîrghie de la Colegiul Tehnic „Gh. Asachi” Iași.

Reprezentanții bibliotecii vor aduce în prim plan cărțile și filmele din colecțiile bibliotecii care prezintă tema adusă în discuție.

Proiectul este o inițiativă a Bibliotecii Județene „Gh. Asachi” Iași și este realizat în parteneriat cu S.C. ApaVital Iași, Facultatea de Horticultură din cadrul Universității de Științe Agricole şi Medicină Veterinară „Ion Ionescu de la Brad” din Iaşi, Agenția pentru Protecția Mediului Iași, și Colegiul Tehnic „Gh. Asachi” Iași.

„Natura pentru sănătatea ta” este programul care își dorește să pună în evidență importanța protejării mediului în care trăim, gândim, citim și se desfășoară în cadrul proiectului Intersecții al Bibliotecii Județene Iași, care valorifică suprapunerea dintre literatură și diferitele ramuri ale științei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here