Acasă Sediul central „Natura pentru sănătatea ta”- Plantele medicinale

„Natura pentru sănătatea ta”- Plantele medicinale

31
0

Miercuri, 9 mai 2018, Biblioteca Județeană „Gh. Asachi” Iași a desfășurat activitatea „Natura pentru sănătatea ta”- Plantele medicinale, care a avut loc la terenurile Centrului genetic de plante medicinale, aromatice și tinctoriale din incinta Universității de Științe Agricole și Medicină Veterinară ale Centrului de Medicină Naturistă AROMA.

Pentru a sublinia importanța zilei de 9 Mai – Ziua Europei, manifestarea a fost demarată prin prezentarea proiectelor europene care susțin cultivarea și procesarea plantelor medicinale. Aceasta a fost făcută de către ing. dr. Roxana Anghel de la Facultatea de Horticultură.

Reprezentanta Centrului de Medicină Naturistă AROMA, ing. Drd. Camelia Nicoleta Roman a explicat pentru elevii de liceu (profilul protecția mediului) coordonați de către prof. Vasilica Serghie de la Colegiul Agricol și de Industrie Alimentară „Vasile Adamachi” Iași, importanța plantării și recoltării plantelor medicinale în anumite perioade. De asemenea s-a prezentat punctual necesitatea cunoașterii părților plantei, pentru a obține beneficii terapeutice maxime. Plantele medicinale cultivate și studiate în câmp au fost: lămâița, salvia, menta, levănțica, gălbenelele, socul.

Reprezentanții bibliotecii au adus pentru a fi răsfoite, cărțile din colecțiile bibliotecii care prezintă tema adusă în discuție. Cei interesați pot veni să studieze sau să împrumute de la bibliotecă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here