Acasă Sediul central „Natura pentru sănătatea ta”- Eminescu

„Natura pentru sănătatea ta”- Eminescu

99
0

Joi, 17 ianuarie 2019, de la ora 13.00, Biblioteca Județeană „Gh. Asachi” Iași desfășoară o nouă activitate „Natura pentru sănătatea ta”- Eminescu, la Colegiul Tehnic „Gh. Asachi” Iași.

Reciclăm de această dată plastic și ojă, în încercarea de a materializa legătura lui Mihai Eminescu cu natura. Elevii vor citi poeziile: „Floare albastră”, „ Ce te legeni?” „Fiind băiet păduri cutreieram”, „Lacul”, „Freamăt de codru”, „La mijloc de codru”, „Povestea codrului”, „Somnoroase păsărele” și „Revedere”. Tinerii coordonați de către prof. Vasilica Serghie, prof. Cristina Coromelci, prof. Doinița Bulgaru și de ing. dr. Roxana Anghel de la Facultatea de Horticultură vor transforma recipiente de plastic în obiecte ornamentale având ca temă lecturile desfășurate .

Reprezentanții bibliotecii vor aduce în prim plan cărțile din colecțiile bibliotecii despre opera Marelui Poet.

Proiectul este o inițiativă a Bibliotecii Județene „Gh. Asachi” Iași și este realizat în parteneriat cu S.C. ApaVital Iași, Facultatea de Horticultură din cadrul Universității de Științe Agricole şi Medicină Veterinară „Ion Ionescu de la Brad” din Iaşi, Agenția pentru Protecția Mediului Iași, și Colegiul Tehnic „Gh. Asachi” Iași.

„Natura pentru sănătatea ta” este seria de manifestări care își dorește să pună în evidență importanța protejării mediului în care trăm, gândim, citim și se desfășoară în cadrul proiectului Intersecții al Bibliotecii Județene Iași, care valorifică suprapunerea dintre literatură și diferitele ramuri ale științei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here