Acasă Sediul central Mirajul copilăriei

Mirajul copilăriei

29
0

IMG_2424

Sâmbătă, 6 iunie 2015, ora 16.00, la Biblioteca Județeană Gh.Asachi Iași – Sala de Lectură, s-a desfășurat activitatea MIRAJUL COPILĂRIEI, în cadrul proiectului educativ interjudețean LIMBA ROMÂNĂ, FLOARE DE SUFLET…, ediția a II–a, unde biblioteca județeană este partener, prin intermediul biroului Împrumut pentru Copii. Genericul acestei întâlniri, Ștafeta generațiilor, a fost propus de  coordonatorul proiectului d-na prof. Maria Apetroaiei, de la Școala Gimnazială ȘTEFAN BÂRSĂNESCU Iași.

Participanții au fost elevii clasei a IV-a A, alături de d-na prof. înv. primar Maria Petrea, părinți, cadre didactice și invitați. Punctul principal a fost prezentarea volumului MOMENTE DE AUR, o antologie a celor mai reușite creații literare imaginate și scrise  de copii, de-a lungul celor patru ani de școală și care a fost editat cu sprijinul editurii Adenium, micii scriitori primind câte un exemplar.

Rând pe rând, fiecare autor a citit câte un fragment din paginile cărții, ascultați cu plăcere și interes de părinții lor, de invitați și la final aplaudați.

Alături de elevii, părinții și cadrele didactice, au fost prezenți și invitații:

Prof. univ. dr.doc. Ion Berghia – președintele filialei din Iași a Asociației Culturale  ProBasarabia și  Bucovina, d-na Cella Negoiescu – pictor, scriitor, membru în Liga Scriitorilor, filiala Iași, d-na Cecilia Chifu – director adj. Școala Gimnazială „Ștefan Bârsănescu” Iași, Gabriel Cheșcu – redactor șef Editura Adenium. Cuvintele lor i-au încurajat pe copii să continue acest drum greu dar frumos al scrisului, să trăiască și să nu-și uite copilăria, găsind în această benefică perioadă a vieții lor, un filon de adevărată inspirație. O dovadă reală în acest sens, au fost povestirile hazlii, pe care adulții și le-au amintit din popasul lor prin lumea copilăriei, copiii ascultându-i cu interes și distrându-se cu adevărat.

O întâlnire cu și despre sufletul celor care știu să păstreze viu spiritul copilăriei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here